Szerkesztő:Hajramagyarok/Velomobile IT

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Go-on3
Waw020; a kúposabb modellek kevés belső lábtérrel rendelkeznek
Alleweder, felülről hozzáférhető modell, fejen kívül
Konvertibilis modell

A velomobile [1] egy ember által hajtott háromkerekű rekumbens, amely aerodinamikai védőburkolattal van felszerelve, és a szél, valamint a rossz időjárás ellen is védelmet nyújt. Ilyen járművel sík terepen pedálozva megerőltetés nélkül 30 km/h sebességet is el lehet elérni [2] .

Jellemzők[szerkesztés]

A mechanikája hasonló a fekvő kerékpárokhoz és a triciklikhez (velocipedes) ; általában három kerékkel rendelkeznek de vannak olyan modellek, amelyek négy kerekűek (hasonlóan az utilitáriushoz ), valamint kettő (a Streamlining típusú nagy sebességű velodrom ). Elektromos rásegítés is beépíthető.

Az utastér a gyártótól függően különféleképpen épül; van hozzáférés felülről, ajtóval vagy anélkül (ebben az esetben a fej fedetlen marad, vagy még egy fedél lenne hozzá), más konvertibriák, másokban még mindig hozzáférhetők hátulról, vagy oldalirányban a magasabb modellekben.

Városi kerékpározás[szerkesztés]

Az ELF-eket a város számára tervezték

Sebesség rekord[szerkesztés]

Kétkerekű Velomobile korszerűsítés az Emberi Meghajtású Világszövetség Világbajnokság 2010-es versenyén
  • 2018. július 29-én, vasárnap Nici Walde a Rodgau- Dudenhofenben (ahol van egy pálya) található Opel tesztközpontban megtörtént az emberi hajtású járművek nők világrekordját [3], 24 órán át 1088 kilométer teljesítménnyel. 4,88 km hosszú). A felhasznált közeg hossza 257 volt   cm, 64 széles   cm, magasság 88   cm. A fekvő kerékpár-típus mechanikája teljesen tisztességes, összesen 14 kg-os, három kerékre támasztva. A közeget az élettársa, Daniel Fenn fejlesztette ki. A heves esőzések megsértették a teszt eredményét. Összességében a nő 227 kört tett le, míg a maximális sebesség 56 km / h volt. [4] [5] .

Megjegyzések[szerkesztés]

  1. Nota Bene: per tale velocipede il genere non è ancora univocamente stabilito nell'uso, sebbene sembri prevalere maggiormente declinato al maschile. Si potrebbe scrivere " un / il velomobile ", o anche " una / la velomobile "
  2. Velomobile, l'auto a pedali per muoversi fuori città, Hiba: Érvénytelen idő. (Hozzáférés: Hiba: Érvénytelen idő.)
  3. N.B. in inglese HBV: Human-Powered Vehicle
  4. redazione: Nici Walde stabilisce il nuovo record mondiale su una Velomobile, Hiba: Érvénytelen idő. (Hozzáférés: Hiba: Érvénytelen idő.)
  5. redazione: E' di Nici Walde il nuovo record mondiale sulle 24 ore su una Velomobile, Hiba: Érvénytelen idő. (Hozzáférés: Hiba: Érvénytelen idő.)

Kapcsolódó cikkek[szerkesztés]

Egyéb projektek[szerkesztés]

További információkat találhatsz Hajramagyarok/Velomobile IT témában a Wikipedia testvérprojektjeiben:

Szótári meghatározások a Wikiszótárban
Kézikönyvek a Wikikönyvekben
Idézetek a Wikidézetben
Forrásmunkák a Wikiforrásban
Képek a Commonsban
Hírek a Wikihírekben

[[Kategória:Kerékpár]] [[Kategória:Emberi erővel vont vagy tolt járművek]]