Szerkesztő:Hajramagyarok/Velomobil fr

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ymte Sijbrandij és a Velomobiel.nl első két modellje mellett  : a Quest (lent) és a mangó.

A Velomobiel.nl márkanév, a társaság székhelye: Dronten, Hollandia, velomobilokat tervez és forgalmaz.

Ők tervezték a Quest, Mango, Strada modelleket. A Mango-t már nem gyártják. Ymte Sijbrandij kilépett és megalapította az Intercitybike.nl-t.

A név eredete[szerkesztés]

A 2001-es [[:en:{{{2}}}|(en)]] amely [[:en:{{{2}}}|(en)]] lett , a " velomobile " kifejezést a fekvő kerékpárokra és triciklikre használják, amelyek burkoltak.

A márka megkülönböztetése érdekében ettől a közönséges névtől a Quest alkotói a velomobiel.nl fordítást használják cégüknek .

Modellek[szerkesztés]

Quest[szerkesztés]

A Quest egyike azon kevés velomobiloknak a piacon, amelyek teljes mértékben beépítik az első kerekeket a karosszériába, ami nagy aerodinamikai hatékonyságot biztosít a nagyon karcsú profilhoz (hosszú farok) társítva.

Nem túl könnyű (a legújabb verziók esetében csökkenteték a súlyt), alacsony manőverezhetősége és kicsi a stabilitása kanyarodáskor. Széleskörben elterjedt és pozitívan értékelik a velomobil teljesítményét.

2005 végén megjelent egy új verzió egy 26 colos hátsó kerékkel. egyszerűbb egyláncú velomobil alacsony váltóval . A külső változatlan maradt.

Magas, sőt nagyon magas emberek számára is megfelelő.

2009 körül a fejlesztések eredményeként a teljes tömeg 38-ról 34 kg-ra csökkent a normál változatnál, míg a drágább verzió, amelynek burkolata szénszálból készül, 2010 végén jelenik meg, ez további jelentős súlycsökkenést eredményez.

A szénszálas verzió (további 1000 euró ktg) 3 kg-ot súlycsökkenést okoz, a kisebb méretű és még könnyebb XS-verzió (ugyanazon az áron) 1,78 méternél alacsonyabb emberek számára ajánlott. Az XS verzió szénszálas szerkezettel is elkészíthető.

Körülbelül 960 számozott példány készül el 2014 végére, és túlnyomó többségüket Hollandiában hozzák forgalomba. Ez messze a legkeresettebb velomobil.

Főbb jellemzők  :

  • hosszú és áramvonalas, nagyon aerodinamikai, szélcsatornán tesztelték
  • Menj ki  : A burkolat lehetővé teszi a vezető fejének kinyúlását kívülről
  • csökkentett szabad magasság (a stabilitás érdekében)
  • nagy fordulási sugár  : 11 m (gumiabroncstól függően)
  • mindhárom kerék felfüggesztéssel rendelkezik  : jó kényelem
  • az ülés dőlése 35 és 40 ° között állítható
  • a járműbe való be- és kijutás becsapódást és óvatosságot igényel
  • méretek  : hossza 285 cm, szélessége 76,5 cm, teljesen felszerelt súly  : 38 kg (elemekkel)
  • A test mérete elegendő helyet hagy a poggyász számára
  • Csökkent karbantartás  : Dob fékek, a lánc nagyon védett a kiálló részekkel szemben

Mango[szerkesztés]

A Mango modell 2002. szeptemberében jelent meg, sokoldalúbb orientációval rendelkezik  :

  • a test felfedi a kerekek külsejét
  • A felső nyílás nagyobb
  • a test rövidebb és ennélfogva könnyebb

Ezek a különbségek praktikusabbá és kezelhetővé teszik a Mango-t, mint a Quest, főleg a városban, ugyanakkor kevésbé hatékonyak a síkon a sebességgel. A szabványosabb alkatrészek és kisebb méretek, alacsonyabb árat eredményeznek.

Sinner Ligfietsen folyamatosan szerkeszti és fejleszti. A Sinner a 150-es számú héjat is gyártja (korábban Beyss gyártotta).

A Mango + 32,5  és 5 5 490  értékesítik. A Mango Sport súlya mindössze 27,5  és 5 950  5 950  . A Mango Sport Red Edition nevű, teljesen felszerelt verziót 7 7 290  7 290 , komplett és minőségi felszereléssel.

2014-ben sor került sor fejlesztésekre. Ezek a motorok hatékonyabbak (sebességváltó hatékonyság) és stabilabbak (kormányzási pontosság).

Strada[szerkesztés]

A Strada modell 2009-ben jelent meg. A Quest és a Mango között hosszúságú. Technikailag hasonlít a Mango-ra (akadálymentesség, kerekek a karosszéria külső oldalán), amelynek a versenytársa. Célja, hogy praktikusabb és manőveresebb legyen, mint a Quest, a nagy sebességű aerodinamikai teljesítmény elvesztésének árán. 35  kg és létezik egy könnyebb karbon verzió. 2014 végéig több mint 130 került eladásra.

Történelme[szerkesztés]

Hogyan jelent meg a küldetés?[szerkesztés]

Quest (Quest)  : gyorsan hengerelt, gyorsan gyártható. Ihlette szárny típusú „malom Darrieus ”, a két modell tesztelték szélcsatornában . A leghosszabb egyértelműen kiemelkedik, 30% -kal javítja az aerodinamikát és 10% -kal a sebességet. Megalakul egy hab méretű életnagyságú modellje.

A Beyss (amely saját sorozatú motorokat gyárt, a Go-One-t ) könnyű, merev burkolatot készít, üvegszál / epoxi gyantával előfestett. Ez a burkolat egy függesztett fémkeretet vesz körül, amely szabványos alkatrészeket tartalmaz  : dobfékek, lánc, váltók, két első kormánykerék és egy hátsó meghajtás; 76 cm széles az úton gurulni (> 75 cm), és átmenni az ajtókon (<80 cm).

Szétválás[szerkesztés]

2014-ben a társaság szétválott. Az Ymte Sibrandji alapította az Intercitybike .nl-t és elkészítette a DF-t [1] . A vásártermelő üzem továbbra is gyakori Romániában .

Megjegyzések és hivatkozások[szerkesztés]

Külső linkek[szerkesztés]

[[Kategória:Kerékpár]] [[Kategória:Emberi erővel vont vagy tolt járművek]] [[Kategória:Lapok ellenőrizetlen fordításokkal]]