Szerkesztő:Fehérvári Zoltán/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bluebird
Hivatalos névBluebird International Zrt.
Rövid névBluebird
Alapítva2001
SzékhelyMadách Imre út 13-14., Budapest, Magyarország
Kiszolgált területekIT, munkaerő-közvetítés
VezetőkRéfi Balázs CEO, Varga Miklós, Szűcs Judit, Lakovich Nándor, Balassa Réka, Csabay Ádám
AlapítóRéfi Balázs
TulajdonosRéfi Balázs
SzolgáltatásokSzoftverfejlesztés, IT contracting, IT fejvadászat
ÁrbevételNövekedés 2 Millárd HUF (2021)

Magyar cégjegyzékszám01-10-046166
A Bluebird weboldala
SablonWikidataSegítség

Bluebird International Zrt.[szerkesztés]

A Bluebird International egy 2001-ben alapított, magyar informatikai vállalat, akik szoftverfejlesztés, fejvadászat IT területen és IT contracting szolgáltatásokat nyújtanak Magyarország, Európa és más nyugati országokban.

Története[szerkesztés]

IT Contracting - 2001[szerkesztés]

A cég első megbízásai németországi és magyarországi fejlesztési projektek voltak a Deutsche Telekom-csoport kötelékén belül a kétezres évek elején. A kezdeti IT Contracting szolgáltatással egy időben fix díjas alkalmazásfejlesztési projekteket is végeztek, többnyire Java/Oracle környezetben.

A vállalat az alapításkor 1 fős vállalkozás volt. Mára egy 50 fős központi iroda, közel 100 IT szakember Magyarországon és Ausztriában 10 fő alkotja a Bluebird csapatát, amely 2020-ig több, mint 1.000.000 mérnökórányi projektfeladatot teljesített.

IT Recruitment - 2008[szerkesztés]

A Bluebird IT Recruitment szolgáltatása az ügyfeleik azon igénye alapján jött létre, miszerint egy olyan IT fejvadász céggel szeretnének dolgozni, amely olyan szinten érti az IT-t, mint a Bluebird. Az indulás óta többnyire az a visszajelzés, hogy „Végre egy olyan recruitmenttel foglalkozó cég, aki otthon van az IT-ban, és érti, amit mondunk.”

2008 óta több, mint 200 ügyfelük 1.500-nál is több IT pozícióját töltötték be tapasztalt IT szakemberekkel, különböző technológiákban, programozási nyelv ismerettel és munkakörökben.

Bluebird Austria - 2012[szerkesztés]

A németországi projektek mellett 2012-ben megalapították a cég bécsi irodáját, hogy az ausztriai megrendeléseket egy osztrák céggel tudják kiszolgálni. Megvoltak róla győződve, hogy a legtöbb technológia vonatkozásában találnak olyan IT szakembert, akivel el tudják látni a megrendelők által adott feladatokat Ausztriában is.

A Bluebird Austria sikerességén felbuzdulva a közeljövőben európai és amerikai remote és onsite projektek indítását tervezni kezdték, melynek alapját csapatuk szaktudása és eltökéltsége kezdte adni.

IT Solutions - 2020[szerkesztés]

2020-tól a fix díjas IT projektjeinket IT solutions/IT szolgáltatások név alatt kezdték el végezni, melynek keretében webfejlesztéssel, egyedi alkalmazásfejlesztéssel, legacy rendszerek felmérésével és migrációjával, bot- és crawler fejlesztéssel, valamint vezetői IT tanácsadással állnak megrendelőink rendelkezésére.

Projektjeiket döntően React, Java, .NET, PHP, Python platformon végzik, de ami talán a technológiánál is fontosabb: kiemelten szem előtt tartják ügyfeleik igényeit és a rendszerekkel szemben támasztott követelményeket.