Szerkesztő:Benke Gabor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Benke Gábor vagyok, 1980. március 2-án Egerben születtem. Édesanyám Ebergényi Éva, édesapjám Benke Ferenc, mindketten okleveles faipari mérnökök. Édestestvérem Benke Orsolya.

Az általános iskolai tanulmányaimat Egerben a 4. Számú Általános Iskola padjaiban végeztem el, majd a 8. osztály elvégzése után a Neumann János Gimnázium és Szakközépiskolában folytattam tanulmányaimat. 1997-ben édesanyámmal Pécsre költöztünk, ezért az érettségimet végül nem itt szereztem meg.

Első munkahelyem a pécsi Tesco Áruház volt, ahol árufeltöltőként dolgoztam a zöldségosztályon. Majd a motorkerékpár-szerelői szakmám megszerzése után a pécsi Yamaha motorkerékpár szalonban dolgoztam. Ezután külföldön próbáltam szerencsét, Olasz- és Franciaországban, de pár év elteltével haza húzott a szívem. 2011-ben a ruhaiparban láttam fantáziát és egy üzletet nyitottam a Westendben, Budapesten Psychostore néven. Főként underground márkákkal kereskedtünk, mint például az LRG, azaz a Lifted Reseach Group, a DVS Shoes, a Lakai Footwear, a Grenade Gloves, Skullcandy, Metal Mulisha, Nike SB, Jordan, stb. 2012-ben létrehoztam a saját ruhamárkámat, Psycho Clothing néven. 2017-ben azonban törzsgyökeres fordulatot vett a tevékenységem, ugyanis egy hirtelen ötlettel vezérelve megalapítottam a takarító cégemet, a TAK-ot, azaz a Takarító Kommandót. Mint az a márkanévből is látszik, tisztítás-technológiával, azaz takarítással foglalkozunk. Főként épületek takarításával foglalkozunk, de Winkler Róberttel már készítettünk autótisztítós videót is. 2020-ban, a hazai sikereken felbuzdulva ráléptünk a külföldi terjeszkedés ösvényére és megalapítottuk az RKO-t, azaz a Reinigungs Kommando-t, ami jelenleg Ausztriában nyújt takarítás szolgáltatásokat, de terjeszkedünk Németországba és Svájcba is. És világméretű terveim is vannak a Cleaning Commando-val, ami mellé a SWAT - Special Wiping Action Team szójátékot találtuk ki. 2019 és 2021 között elvégeztem a Tisztítás-technológiai szakmunkás és szolgáltatásvezetői szakmát, de a mester szint is tervbe van véve. 2024-ben egy szőnyegtisztító üzemet létesítünk Budapesten, a Szőnyegtisztító Központ nevet viseli ahol a legmodernebb technológiával ellátott szőnyegmosó gépsorral tisztítjuk a szőnyegeket. Így tovább emelve a TAK színvonalát.

Benke Gábor

Szabadidőmben szeretek motorozni, snowboardozni, kertészkedni, Wikipédiát szerkeszteni, utazni. Van egy lányom, Benke Adina, aki 2008. január 28-án új értelmet adott az életemnek.

Létrehoztam egy mozgalmat, aminek az a neve, hogy Tisztaságot a Világnak!.

A mozgalomnak 4 fő irányzata van:

  1. Szemétszedés,
  2. Faültetés,
  3. Rászoruló, idős emberek otthonainak takarítása,
  4. Műemlékek, emléktáblák tisztítása.

Egyelőre a takarítócégek bevételéből és saját zsebből finanszírozzuk a karitatív tevékenységeinket, plusz szabadidőnkben csináljuk a fent felsorolt jótékony cselekedeteinket, hogy szebbé, jobbá, tisztábbá tegyük a Világot.

Szerkesztéseim[szerkesztés]

A por című oldal létrehozása

A Tisztítás-technológia oldal létrehozása

A Gebäudereiniger (Wikipedia DE) oldal kiegészítése