Szerkesztő:Art.minimal/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Dhammapada [szerkesztés]

Dhammapada
[[Fájl:
Dhammapada-logo
|250px]]
Információk
EredetBudapest, Magyarország
Aktív évek2008
Műfajmeditácós zene ambient downtempo trip-hop
Tagok
Tóth Márton Zoltán
Hetesi Péter Pál

A Dhammapada weboldala
SablonWikidataSegítség

A Dhammapada egy magyar meditácós zene ambient downtempo trip-hop zenekar. Dhammapada zenei társulást 2008 augusztus 22-én hozták létre Hetesi Péter Pál/G3 (hepepe.hu) és Tóth Márton Zoltán (Minimal Art) remix művészek. Méghozzá azzal a céllal, hogy olyan muzsika megkomponálására és előadására szövetkeznek, amely csak saját értékrendjére koncentrálva próbál eljutni minél több hallgatóhoz.

Zenéjüket nem szórakoztató ipari terméknek szánták és szánják, hanem az elmélyülést, a meditatív állapotot elősegítő, előidéző élménynek, ahol a hangokat gondosan válogatott vetített képek is segítik. Egyfajta szertartás zene ez azoknak, akik nyitottak saját belső világuk és a köröttük létező Univerzum üzeneteinek jelzéseinek befogadására.

A Dhamapada alapfelállásához az élő előadások idején élő hangszeres vendégművészek is csatlakoznak alkalmanként, hogy improvizatív játékukkal egyszerivé és megismételhetetlenné tegyék a fellépést.

Hetesi Péter Pál (1963-2012) (írói álnevek: Swami Tuaredo; hepepe; KarmaHackeR) 2012 május 24-én 49 éves korában elhunyt.

Dhammapada-toth-hetesi


Tagok[szerkesztés]

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok[szerkesztés]

2010

=== Out of Samsara===

Titkos ösvény kanyarog két csend között. Messzi világokba vezet. Oda, ahová többnyire szó már nem ér el. Elmaradnak a látszat - világ útvesztői. Csak a Teljesség tökéletes nyugalma ragyog. Végtelen utazás tegnap és holnap közt félúton. Egy minden. Minden egy. Minden rád talál Légy belülről szabad. Látogass el a nyugalom kertjeibe. Engedd hadd vezessenek a hangok. Sokkal - sokkal messzebbre, mint ahogyan azt valaha is képzelted. Hagyd magad mögött a félelem és fájdalom földjét. A Dhammapada legyen kalauzod. Az Univerzum legfényesebb lényei kísérnek majd utadon.

Music / Zene: DHAMMAPADA - Hetesi Péter Pál/G3 - Tóth Márton Zoltán

MS - Studio record - 2009-2010 Budapest Hungary

Mastering: Zsidei János

Cover design: Gorse Roland

Cover photo: Aknay Csaba

Promo photos: Morpho

Thanks: Udvarhelyi Gábor

Források[szerkesztés]

http://dhammapadamusic.hu