Szerkesztő:Alfa-ketosav/Kért cikkek kérelmeinek törlése

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez az irányelvjavaslat a Wikipédia:Kért cikkek oldal által hivatkozott oldalakon található szócikk-kérelmek törlési eljárásával foglalkozik.

Kérelmek megbeszélés nélküli törlése[szerkesztés]

A cikklétrehozási kérelmek teljesülésükkor megbeszélés nélkül, 7 nap után törölhetőkké válnak. A teljesülés ellenőrizendő (például ha a {{kért cikk}}(?) sablonban megadott cím hibás, akkor a kérelem törölhető annak ellenére is, hogy a helyes címen keletkezett a cikk. Címek, álnevek stb. esetén ügyeljünk arra, hogy ha a sablonban megadott cím átirányítás, akkor az megfelelő helyre mutat-e, ekkor a kérelem teljesítettnek nyilvánítható, és törölhető a megfelelő kértcikk-listá(k)ról). Ha a cikk később mégis törlődik, visszahelyezhető a megfelelő listára a kérelem, amennyiben a cikk alanya teljesíti a WP:N feltételeit.

Kérelmek törlési eljárása[szerkesztés]

Ha egy szerkesztő úgy véli, hogy egy kérésben szereplő cikk alanya, tárgya nem elég nevezetes, akkor kérheti annak törlését ezen az oldalon. A törlési eljárások nem szavazások, hanem megbeszélések, így ott bárki részt vehet.

Kérelmek törlési eljárásának lezárása[szerkesztés]

A kérelemtörlési eljárásokat – ellentétben a lapok törlési eljárásaival – bármely, az eljárásban részt nem vevő, regisztrált szerkesztő lezárhatja. Részt vevőnek számít mindenki, aki beleszólt a vitába.

Használható sablonok[szerkesztés]