Szerkesztő:Akheron

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szerkesztő férfi.
Ez a szerkesztő zen buddhista.
Ez a szerkesztő vegán.
Ez a szerkesztő környezetvédő.
Ez a szerkesztő nem fogyaszt alkoholt.
Ez a szerkesztő nem dohányzik.
Ez a szerkesztő mentes mindenféle politikai nézettől.
iWiW Ez a szerkesztő tagja volt az iWiW közösségének, a lapja itt volt található.

Dióhéjban: 1982-ben születtem; angol-magyar informatikai fordítóként/lektorként dolgozom; vegán vagyok, és a saját háztartásomra vonatkozóan komoly környezetvédelmi törekvésekkel élek. Életem legmeghatározóbb motívuma a buddhizmus, az izmusok nélküli ébrenlét; igyekszem napról napra egyre tudatosabbá válni, mind a saját jólétem, mind más lények jóléte érdekében.

A meditáció és a filozófia mellett legtöbbet talán sütéssel-főzéssel, a növényi alapanyagok minél praktikusabb felhasználásával foglalkozom. Fontos szempont számomra, hogy minden ételt saját kezűleg készítsek el, legyen szó akár kenyérfélékről, akár süteményekről, akár növényi tejről. De érdekel többek között a programozás, a pszichológia, a biológia, a sejtbiológia és a mikrobiológia is, noha utóbbi néhány esetében jellemzően gyorsan elfelejtem az olvasottakat. Ezenkívül roppant mód bele tudok folyni bármi olyan tudományba vagy mesterségbe, amely egyszerűbb, békésebb, a társadalomtól függetlenebb élethez segítheti hozzá az embert.

Nem tartom valószínűnek, hogy – néhány szócikk kivételével – komolyabb munkát fogok végezni a Wikipédián, de a buddhizmus vagy vegetarianizmus iránt érdeklődőknek, illetőleg a tudatosabb, önállóbb és kevesebb szenvedéssel járó életre törekvőknek szívesen nyújtok segítséget, amiben csak tudok.