Strange Sensation

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Strange Sensation
Robert Plant and the Strange Sensation performing at The Green Man Festival, August 2007.jpg
Információk
Eredet Egyesült Királyság Flag of the United Kingdom.svg
Alapítva 2001
Aktív évek 1993-2007
Műfaj hard rock
Kiadó Mercury Records
Tagok
Robert Plant
Justin Adams
John Baggott
Clive Deamer
Billy Fuller
Skin Tyson
Korábbi tagok
Charlie Jones
Porl Thompson
Michael Lee

A Strange Sensation Robert Plant háttérzenekara, amit kilenc év alatt alakítottak ki Plant szólóalbumainak felvételei alatt. 1993-ban a Fate of Nations után Plant és Jimmy Page újra összeálltak, és megalapították a Page and Plant formációt. Az első albumuk a No Quarter: Jimmy Page and Robert Plant Unledded volt, a zenészek feltárták a Led Zeppelin dalok világzenei újraértelmezéseit egy marokkói string („húrszalag”) zenekar és egy egyiptomi zenekar segítségével, velük pótolták a hagyományos rock and roll felállást.

A duó következő albuma a Walking into Clarksdale és az azt követő turné hagyományosabb rock vállalkozás volt. Plant az észak afrikai zenére fordította a figyelmét, különösen a Tuareg Rock és a Mali Zenei Fesztiválra.

2002-ben Plant visszatért a Dreamland című albummal, a blues és rock zenei album az eredeti Strange Sensation felálással valósult meg, de Plant szóló lemezeként jelentették meg. A következő album a 2003-ban megjelent Sixty Six to Timbuktu című válogatáslemez volt, az összeállítás tartalmazta Plant korai szóló felvételeit is, például egy a CBS Recordsnál tizenhat évesen felvett számot, egészen a legújabb felvételekig, például a Win My Train Fare Home (If I’m Lucky) című dalig, amit a Mali Zenei Fesztiválon adott elő Justin Adamszel.

Az első teljes hosszúságú Strange Sensation albumot 2005. április 25-én bocsátották ki: a Strange ReArranger a világi és Western zenei hatások egy keveréke, vallásra és végzetre való misztikus, rézsútos és némileg cinikus utalásokkal. Az album tartalmaz néhány finom politikai nyilatkozatot is. 2006-ban jelent meg a csoport DVD-je, amin Robert Plant és Led Zeppelin dalokat adnak elő, ez a Soundstage: Robert Plant and the Strange Sensation.

Felállás[szerkesztés]

Korábbi tagok

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Strange Sensation című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.