„Az Onedin család” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Visszavontam 91.120.119.250 (vita) szerkesztését (oldid: 10167929)forrás?
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
[[Fájl:Geobox Clipper.png|thumb|300px|19. századi klipper]]
[[Fájl:Geobox Clipper.png|thumb|300px|19. századi klipper]]


'''Az Onedin család''' a [[BBC]] népszerű brit televíziós sorozata volt. [[1971]] és [[1980]] között 90 epizódja készült, egyenként 50 perces hosszúságban. A sorozat [[Liverpool]]ban és a tengeren játszódik, a feltörekvő Onedin család történetét meséli el. Középpontban a [[Peter Gilmore]] által megszemélyesített [[James Onedin]]nel, aki kereskedelmi hajózási társaságot épít fel bátyja, a boltos Robert és húga, Elizabeth (Jessica Benton) segítségével. A történet egyszerre kalandos és romantikus, bepillantást enged a [[19. század]]i alsó és felső középosztály életébe, a vad[[kapitalizmus]] kulisszái mögé, az üzlet és a hajózás változásaiba, mint például a fa hajóktól az acél hajókig, a vitorlásoktól a gőzösökig, Bemutatja azt a szerepet, amit a hajók a nemzetközi politikai konfliktusokban, felkelésekben, a [[rabszolga]]kereskedelemben játszottak.
'''Az Onedin család''' a [[BBC]] népszerű brit televíziós sorozata volt. [[1971]] és [[1980]] között 91 epizódja készült, egyenként 50 perces hosszúságban. A sorozat [[Liverpool]]ban és a tengeren játszódik, a feltörekvő Onedin család történetét meséli el. Középpontban a [[Peter Gilmore]] által megszemélyesített [[James Onedin]]nel, aki kereskedelmi hajózási társaságot épít fel bátyja, a boltos Robert és húga, Elizabeth (Jessica Benton) segítségével. A történet egyszerre kalandos és romantikus, bepillantást enged a [[19. század]]i alsó és felső középosztály életébe, a vad[[kapitalizmus]] kulisszái mögé, az üzlet és a hajózás változásaiba, mint például a fa hajóktól az acél hajókig, a vitorlásoktól a gőzösökig, Bemutatja azt a szerepet, amit a hajók a nemzetközi politikai konfliktusokban, felkelésekben, a [[rabszolga]]kereskedelemben játszottak.


A sorozat nagy siker volt az [[1970-es évek|1970-es]] és [[1980-as évek|80-as évek]] Magyarországán.
A sorozat nagy siker volt az [[1970-es évek|1970-es]] és [[1980-as évek|80-as évek]] Magyarországán.

A lap 2011. szeptember 17., 04:29-kori változata

19. századi klipper

Az Onedin család a BBC népszerű brit televíziós sorozata volt. 1971 és 1980 között 91 epizódja készült, egyenként 50 perces hosszúságban. A sorozat Liverpoolban és a tengeren játszódik, a feltörekvő Onedin család történetét meséli el. Középpontban a Peter Gilmore által megszemélyesített James Onedinnel, aki kereskedelmi hajózási társaságot épít fel bátyja, a boltos Robert és húga, Elizabeth (Jessica Benton) segítségével. A történet egyszerre kalandos és romantikus, bepillantást enged a 19. századi alsó és felső középosztály életébe, a vadkapitalizmus kulisszái mögé, az üzlet és a hajózás változásaiba, mint például a fa hajóktól az acél hajókig, a vitorlásoktól a gőzösökig, Bemutatja azt a szerepet, amit a hajók a nemzetközi politikai konfliktusokban, felkelésekben, a rabszolgakereskedelemben játszottak.

A sorozat nagy siker volt az 1970-es és 80-as évek Magyarországán.

Fordítás

Ez a szócikk részben vagy egészben a The Onedin Line című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Külső hivatkozás

Port.hu