„Alfred Meebold” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
Botanikus, író, antropozófus.
 
Édesapjának karton-manufaktúrája volt, mely mesterséget a családi tradíció alapján az ifjú Alfrednak is ki kellett tanulnia. 16 évesen gyakornokként már végigjárta a svájci, francia és angol gyárakat, és ezzel kezdte el több mint hatvan évig tartó hosszú utazás-sorozatát. Európa legjobb iskoláin és egyetemein tanulhatott. Fiatal korában háromszor járt Indiában.
 
Jelentős botanikus volt, új fajták százait fedezte fel, ezek közül több, például az ''Acacia meeboldii'', a ''Darwinia meeboldii'', a ''Geranium meeboldii'' viselik nevét. A botanika mellett filozófiát, művészetet, pszichológiát, teozófiát, antropozófiát tanult. És írt.
 
És írt. Verseskötetei egész sor olyan költeményt tartalmaznak, amelyek a tündérek és az angyalok közötti úton (''Zwischen Elf und Engel'') a növényi lét legrejtelmesebb vonásairól tudósítanak.
 
Életének első 49 esztendejét öleli föl önéletrajza: ''Der Weg zum Geist'' (A szellemhez vezető út), mely sok embernek adott inspirációt, és ad ma is, közel száz esztendővel megjelenése után is.

Navigációs menü