„Thufir Hawat” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
PityuBot (vitalap | szerkesztései)
a sci-fi-portál sablonja
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
{{idézet2|Minden Nagy Háznak az emberek adják az igazi erejét}}
{{idézet2|Minden Nagy Háznak az emberek adják az igazi erejét}}
'''Thufir Hawat''' Leto Atreides főorgyilkosa. Mentát. Paul Atreides kiképzője. Ő az Atreides-ház testőrségének vezetője.
'''Thufir Hawat''' [[Frank Herbert]] ''[[A Dűne]]'' című regényének szereplője, egy [[mentát]]. [[Leto Atreides]] szolgálatában álló főorgyilkos, [[Paul Atreides]] kiképzője. Ő az Atreides-ház testőrségének vezetője.

==Története==
==Története==
A Harkonnenek elhitetik vele, hogy Lady Jessica volt Leto herceg árulója. Miután a fogságukba kerül, arra kondicionálják, hogy ölje meg Jessicát. De nem teszi meg.
A Harkonnenek elhitetik vele, hogy [[Lady Jessica]] volt Leto herceg árulója. Miután a fogságukba kerül, arra kondicionálják, hogy ölje meg Jessicát, de nem teszi meg.


==Forrás==
==Forrás==

A lap 2008. október 25., 16:43-kori változata

Minden Nagy Háznak az emberek adják az igazi erejét

Thufir Hawat Frank Herbert A Dűne című regényének szereplője, egy mentát. Leto Atreides szolgálatában álló főorgyilkos, Paul Atreides kiképzője. Ő az Atreides-ház testőrségének vezetője.

Története

A Harkonnenek elhitetik vele, hogy Lady Jessica volt Leto herceg árulója. Miután a fogságukba kerül, arra kondicionálják, hogy ölje meg Jessicát, de nem teszi meg.

Forrás