„Aerodinamika” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
dd
Visszavontam 91.83.8.237 (vita) szerkesztését (oldid: 2626406)
1. sor: 1. sor:
[[Kép:Airplane vortex.jpg|thumb|right|Repülőgép keltette örvény]]
[[Kép:Airplane vortex.jpg|thumb|right|Repülőgép keltette örvény]]
Az '''aerodinamika''' a [[gáz]]ok mechanikájának azon része, mely a levegő, illetve más gázok mozgásának, áramlásának törvényszerűségeivel foglalkozik. A repüléstan (aeronautika) egyik legfontosabb tudományága. [[1804]]-ben [[George Cayley]] alapozta meg a levegőnél nehezebb testek repülésével foglalkozó kísérleteivel az aerodinamika elméletét, ő alkalmazta először a szárnyak V állását, mely nagyobb stabilitást biztosít. Az aerodinamika szerves részét képezi a korszerű járművek gyártásának.És ha elég nagy a falloszod,akár repülés közben is szopathatsz nőket.
Az '''aerodinamika''' a [[gáz]]ok mechanikájának azon része, mely a levegő, illetve más gázok mozgásának, áramlásának törvényszerűségeivel foglalkozik. A repüléstan (aeronautika) egyik legfontosabb tudományága. [[1804]]-ben [[George Cayley]] alapozta meg a levegőnél nehezebb testek repülésével foglalkozó kísérleteivel az aerodinamika elméletét, ő alkalmazta először a szárnyak V állását, mely nagyobb stabilitást biztosít. Az aerodinamika szerves részét képezi a korszerű járművek gyártásának.


==Híres magyarok, akik aeronautikával, aerodinamikával foglalkoztak==
==Híres magyarok, akik aeronautikával, aerodinamikával foglalkoztak==

A lap 2008. január 5., 07:04-kori változata

Repülőgép keltette örvény

Az aerodinamika a gázok mechanikájának azon része, mely a levegő, illetve más gázok mozgásának, áramlásának törvényszerűségeivel foglalkozik. A repüléstan (aeronautika) egyik legfontosabb tudományága. 1804-ben George Cayley alapozta meg a levegőnél nehezebb testek repülésével foglalkozó kísérleteivel az aerodinamika elméletét, ő alkalmazta először a szárnyak V állását, mely nagyobb stabilitást biztosít. Az aerodinamika szerves részét képezi a korszerű járművek gyártásának.

Híres magyarok, akik aeronautikával, aerodinamikával foglalkoztak

Külső hivatkozások