„Biotechnológiai Információk Nemzeti Központja” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
(Új oldal, tartalma: „A '''Biotechnológiai információk Nemzeti központja (NCBI)''' ({{angolul|National Center for Biotechnology Information}}) az Amerikai Egyesült Államok Orvostudomá…”)
Címke: 2017-es forrásszöveg-szerkesztő
 
Nincs szerkesztési összefoglaló
Címke: 2017-es forrásszöveg-szerkesztő
A '''Biotechnológiai információk Nemzeti központja (NCBI)''' ({{angolul|National Center for Biotechnology Information}}) az [[Amerikai Egyesült Államok Orvostudományi Nemzeti Könyvtára|Amerikai Egyesült Államok Orvostudományi Nemzeti Könyvtárának]] egy részlege. Az orvostudományi könyvtár a [[Nemzeti Egészségügyi IntézethezIntézet]]hez tartozik és a Marylandi[[Maryland]]i [[Bethesda (Maryland)|Bethesdában]] található. 1988-ban alapították [[Claude Pepper]] szenátor szponzorálásával.
 
Az NCBI [[biotechnológia]] és orvosbiológiai[[orvosbiológia]]i adatbázisokat[[adatbázis]]okat üzemeltet. Ezek az adatbázisok bioinformatikai[[bioinformatika]]i eszközök és programok valamint szolgáltatások fontos információit tartalmazzák. Az NCBI központi adatbázisai: a DNA szekvenciákat tartalmazó [[GenBank]] és a [[PubMed]] egy orvosbiológiai bibliográfiái adatbázis, valamint az [[NCBI Epigenomics]] epigenetikai[[epigenetika]]i adatbázis. Az NCBI adatbázisait az [[Entrez]] keresőmotoron[[keresőmotor]]on keresztül érhető el, kutatható.
 
== Források ==

Navigációs menü