„Fekete fantomlazac” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
további kiegészítés
(kiegészítés)
(további kiegészítés)
 
==Megjelenése==
Testhossza 3,6-4,5 centiméter. Törzse szürkés színű, oldalan fekete folttal, melyet csillogó perem vesz körül. A viszonylag nagy, ívelt uszonyok színe a hímnélhímeknél fekete, a nősténynél a hátuszony fekete, a többi vöröses színűekszínű. Ívási időszakban a színek élénkebbé változnak.
 
==Életmódja, szaporítása==
Mindenevő akváriumhal. A fekete fantomlazac élénk viselkedésű rajhal, kedveli a sok növénnyel beültetett akváriumot. A hímek mintegy versengve, egymásnak gyakran mutogatják kiterjesztett uszonyaikat és az akvárium alján kis méretű saját területeket alakítanak ki.
 
Az akvárium legalább 60 literes legyen, a víz hőfoka pedig 24–25 °C. Az akvárium és a halcsoport nagyságának arányánál figyelembe kell venni, a saját területek szükségét. Tanácsos több nöstényt, mint hímet telepíteni. Gyakran telepítik a [[vörös fantomlazac |vörös fantomlazaccal]] egy akváriumba, ahol mutatós színkavalkádot alkotnak.
 
Szaporítás csak jó állapotú halak esetében sikerül. Lehetőség szerint élő tápot kell adni a szaporodáshoz szükséges jó kondició eléréséhez. A peterakás elősegítéséhez a víz ph értékét vigyük le 5.5-6ra. A nőstény kb 300 petét rak le. Ez a halfajta megeszi a saját petéket és kicsinyeket, ezért az ívás után a felnőtteket elkülönítik.
 
==Forrás==
*[http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.php?id=10658&CFID=3838708&CFTOKEN=78269404 Fishbase.org]
*[http://www.aqua-fish.net/show.php?h=blackphantomtetra Aqua-fish.net]
*[http://www.bettatrading.com.au/Black-Phantom-Tetra.php Bettatrading.com]
*[http://www.bbayaquariums.com/select-action.cfm?ID=43 Bbayaquariums.com]
 
==Külső hivatkozás==
407

szerkesztés

Navigációs menü