Sega Saturn Magazine

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Sega Saturn Magazine
Adatok
Típus Havilap
Tematika videójáték

Ország Egyesült Királyság
Alapítva 1994 január (Sega Magazine néven)
Megszűnt 1998 november
Tulajdonos EMAP
Kiadó EMAP
Szerkesztő Richard Leadbetter
Nyelv Angol
Szakterület videójáték
Székhely  Egyesült Királyság

ISSN ISSN 1360-9424

A Sega Saturn Magazine egy Sega Saturn játékkonzollal és arra megjelenő játékokkal foglalkozó magazin volt, amit az EMAP adott ki az Egyesült Királyságban.[1] A hivatalos Saturn magazin jogait birtokolta az Egyesült Királyságban és éppen ezért néhány lapszámhoz mellékeltek demó lemezeket; úgynevezett Sega Flash-eket, amiket a Sega készített és játékok, valamint ezekből származó videók voltak rajta.[2][3] Az utolsó lapszám; a 37. 1998 novemberében jelent meg.[4]

A Sega Saturn Magazine-t 1994-ben alapították Sega Magazine néven[5] és az akkoriban elérhető Sega játékkonzolokkal; a Sega Master System-mel, a Sega Mega Drive-val, a Sega Mega-CD-vel, a Sega 32X-szel és a Sega Game Gear-rel foglalkozott. 1995 novemberében az újságot átnevezték Sega Saturn Magazine-ra,[1] ezzel együtt más Sega konzolok lefedettsége egyre csökkent, majd megszűnt a Sega Saturn javára.

A magazin a játékok és a játékosok iránti „felnőtt” hozzáállásáról volt ismert. A játékfejlesztőkkel olyan meglehetősen jelentéktelen témákról beszélgettek, mint a Sega által biztosított fejlesztői környezetek és rendszeresen számoltak be olyan témákról, amik nagy részét csak a hardcore játékosokat foglalkoztatta. Az újság néhány hónappal tovább maradt fent mint a konzol amiről írt, az utolsó néhány lapszám oldalait csak Japánban (ahol a konzol még mindig sikeres volt és a gyártása sem állt le) megjelent játékok tesztjeivel és a Saturn utódjáról; a Dreamcastról szóló beszámolókkal töltötték meg.

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. a b Damien McFerran: Contemporary Magazines - Official Sega Saturn Magazine' (angol nyelven). Mean Machines, 2006. február 13. [2010. augusztus 14-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. november 2.)
  2. Segagaga Domain: Sega Flash Vol:7 (セガ ファラシュー VOL:7) (angol nyelven). [2007. január 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. november 2.)
  3. UK:Resistance Red Star Awards 1997 (angol nyelven). UK:Resistance. (Hozzáférés: 2010. november 2.)
  4. News Archive Ten (angol nyelven). UK:Resistance. (Hozzáférés: 2010. november 2.)
  5. History - Twilight Days' (angol nyelven). Mean Machines. [2019. november 17-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. november 2.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]