Sega Saturn Magazine

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sega Saturn Magazine
Adatok
Típus Havilap

Alapítva 1994 január (Sega Magazine néven)
Megszűnt 1998 november
Kiadó EMAP
Szerkesztő Richard Leadbetter
Nyelv Angol
Székhely  Egyesült Királyság

ISSN ISSN 1360-9424

A Sega Saturn Magazine egy Sega Saturn játékkonzollal és arra megjelenő játékokkal foglalkozó magazin volt, amit az EMAP adott ki az Egyesült Királyságban.[1] A hivatalos Saturn magazin jogait birtokolta az Egyesült Királyságban és éppen ezért néhány lapszámhoz mellékeltek demó lemezeket; úgynevezett Sega Flash-eket, amiket a Sega készített és játékok, valamint ezekből származó videók voltak rajta.[2][3] Az utolsó lapszám; a 37. 1998 novemberében jelent meg.[4]

A Sega Saturn Magazine-t 1994-ben alapították Sega Magazine néven[5] és az akkoriban elérhető Sega játékkonzolokkal; a Sega Master System-mel, a Sega Mega Drive-val, a Sega Mega-CD-vel, a Sega 32X-szel és a Sega Game Gear-rel foglalkozott. 1995 novemberében az újságot átnevezték Sega Saturn Magazine-ra,[1] ezzel együtt más Sega konzolok lefedettsége egyre csökkent, majd megszűnt a Sega Saturn javára.

A magazin a játékok és a játékosok iránti „felnőtt” hozzáállásáról volt ismert. A játékfejlesztőkkel olyan meglehetősen jelentéktelen témákról beszélgettek, mint a Sega által biztosított fejlesztői környezetek és rendszeresen számoltak be olyan témákról, amik nagy részét csak a hardcore játékosokat foglalkoztatta. Az újság néhány hónappal tovább maradt fent mint a konzol amiről írt, az utolsó néhány lapszám oldalait csak Japánban (ahol a konzol még mindig sikeres volt és a gyártása sem állt le) megjelent játékok tesztjeivel és a Saturn utódjáról; a Dreamcastról szóló beszámolókkal töltötték meg.

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. ^ a b Damien McFerran: Contemporary Magazines - Official Sega Saturn Magazine' (Angol nyelven). Mean Machines, 2006. február 13. (Hozzáférés: 2010. november 2.)
  2. Segagaga Domain: Sega Flash Vol:7 (セガ ファラシュー VOL:7) (Angol nyelven). [2007. január 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. november 2.)
  3. UK:Resistance Red Star Awards 1997 (Angol nyelven). UK:Resistance. (Hozzáférés: 2010. november 2.)
  4. News Archive Ten (Angol nyelven). UK:Resistance. (Hozzáférés: 2010. november 2.)
  5. History - Twilight Days' (Angol nyelven). Mean Machines. (Hozzáférés: 2010. november 2.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]