Ugrás a tartalomhoz

Sablonvita:Frissítendő

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Bennó 16 évvel ezelőtt a(z) Kocsmafal, angol szöveg, indoklás témában

Kocsmafal, angol szöveg, indoklás[szerkesztés]

A mostani forgalom mellett nem tartom szerencsésnek, ha a párnaponta archiválódó kocsmafalon kell megbeszélni a közösségi lapok fejlesztésének részleteit. Ezért a kocsmafal helyett a vitalapra tettem a linket.

Az más kérdés, hogy az olvasót, aki tanácstalan, azt esetleg lehetne küldeni a kezdők kocsmafalára.

Az angol szöveget kivettem, mert aki nem tud magyarul, annak mindegy, hogy a lap magyar szövege mennyire elavult.

Jó lenne, az is, ha a sablon elhelyezésekor mindig világos lenne, hogy pontosan micsoda az elavult/frissítendő az adott lapon.

-- nyenyec  2007. október 4., 18:03 (CEST)Válasz

Indoklást szerintem nem nagyon igényel ez a sablon, eléggé értelmes el van mondva neki a szövegében, mi a baj ilyenkor a lappal, ezért nem gondoltam, hogy indoklást kéne írni mellé. Egyszerűen csak azt kérelmezi, hogy valaki, aki képben van, olvassa át, és korszerűsítse az időközben történteknek megfelelően. Eléggé tré állapotban vannak a régebbi közösségi oldalak, de hát mindegyikre nyilván nem rakjuk ki automatikusan, csak fokozatosan. Mit kell csinálni egy ilyennel (ez vonatkozik a GyIK-re is):
  1. Átolvasni gondosan, hogy nincs-e benne idejétmúlt és felesleges anyag, illetve nem hiányzik-e valami, ami azóta sokkal jellemzőbb, csak itt még nics róla szó,
  2. Az ezerszer átmozgatott hibás linkeket javítani (a GyIK például a metawiki helyett az enwikire mutat egy metás anyag kapcsán még abból az időből, amikor olyan külön nem volt stb.)
  3. A soha el nem készülő oldalak hivatkozása helyett a hozzájuk legközelebb eső tartalomra hivatkozni, ha kell, szakasz szerint (mondjuk a MediaWiki-névtér helyett a névterekről szóló lap megfelelő szakaszára)
  4. Az időközben változott útmutatóknak és irányelveknek megfelelő ajánlásokat írni az elavultak helyett
  5. Frissíteni a kapcsolatos olvasmányok listáját az időközben bővült közösségi és segítőanyaggal
  6. Csinosítani az oldalakat, amennyire csak lehet.
  7. Nem utolsósorban végiggondolni, hogy kell-e még ilyen egyáltalán, és ha igen, milyen formában (összevonni egy másikkal, jobb nevet adni neki).
stb. stb. stb. – kivBennó 2007. október 4., 18:11 (CEST)Válasz