Ugrás a tartalomhoz

Sablon:Törlésre jelölve

Ez a sablon műszaki védett
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Sablon:Törlés2 szócikkből átirányítva)
Használati útmutató

A Törlés sablon a törlésre jelölt szócikkek megjelölésére szolgál.

Sablon töröltetésekor <noinclude> és </noinclude> közé kell tenni.

Ha egy cikkre felteszed ezt a sablont, ne felejtsd el használni a {{törlés allap}}(?) és a {{törlés link}}(?) sablont se!

Használata

A sablont a következőképp lehet beilleszteni:

{{törlés}}

Ha a szócikknek már nem ez az első törlési jelölése, akkor ezt a következőképp jelezd:

{{törlés|második}}

Ez azért fontos, hogy külön tudjuk kezelni a törlési viták allapjait.

Ha több lapot összevontan, az egyik lap megbeszélésben akarsz tárgyalni, akkor

{{törlés|fő=fő lap neve}}

alakban tudod a többi lapon a megbeszélést linkelni.

Lehet a sablonban linkelni a törölt lapváltozatra, az id= paraméterben kell megadni a lapváltozat azonosítóját (id-jét):

{{törlés|id=[oldid]}}

Az adott lapváltozat id-jét a lapváltozat url-jéből lehet kinyerni (&oldid=).

Sablon töröltetésekor vigyázz!

Amit csak egy sablonba beleírsz, az mind úgy tűnik azokon a lapokon, ahol a sablont használják, mintha csak magán a lapon lenne – kivéve, ha a sablonban <noinclude> és </noinclude> segítségével ezt megtiltod. (Így van megoldva például az is, hogy a sablondokumentációk a sablonokban látszanak, de ott nem, ahol használják a sablonokat.)

Ezért (hacsak nem az a célod, hogy a sablonnal együtt az összes olyan lapot is töröltesd, amibe a sablon be van illesztve) a törölni kívánt sablonban az {{törlés}}-t tedd <noinclude> és </noinclude> közé!

TemplateData

<templatedata> { "params": { "1": { "label": "Többedszeri jelölés", "description": "Többedszeri törlésre jelölés esetén használandó (a tizedik jelölésig működik)", "example": "második", "type": "string" }, "fő": { "label": "Összevont törlésre jelölés", "description": "Adott lap törlésre jelölése és hozzáfűzése egy már létező törlési megbeszéléshez (a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/ után álló szöveget kell megadni)", "example": "Garfield (keresztnév)", "type": "string" }, "id": { "label": "Lapváltozat-azonosító", "description": "Az adott lap lapváltozatának azonosítója (ID-je)", "type": "number", "example": "20425149" } }, "description": "Ez a sablon a törlésre jelölt szócikkek megjelölésére szolgál. Sablon törlésre jelölése esetén ne felejtsd