Sablon:Sicc/doc

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a sablon az égvilágon semmit nem csinál a szócikkel. Egyetlen hatása, hogy BinBot vagy más, helyesírást javító bot a sablon meglétét érzékelve figyelmen kívül hagyhatja a szócikket a javítások során. Ez azt jelenti, hogy BinBot nem fogja megtalálni a cikkben a helyesírási hibákat.

A sablont két esetben lehet használni:

  • Bináris helyezi el azokon a cikkeken, amelyek régies helyesírású szöveget, idézetet tartalmaznak, és emiatt a bottal való javításuk gazdaságtalan lenne.
  • Nagyon jó helyesírású szerkesztők tehetik rá azokra a (jellemzően nyelvészeti témájú) cikkekre, amelyek szándékosan rossz helyesírású szavakat vagy rossz helyesírású magyar szavakkal azonos alakú idegen szavakat tartalmaznak, és a cikk az illető szerkesztő figyelőlistáján van.

Ne használd feleslegesen a sablont, mert ezzel a szócikket kizárod a javításokból. A bot nem tudja megbízhatóan elkülöníteni a régies szövegrészt a javítandó szövegektől, ezért a teljes cikket átugorja. Az ilyen szócikkek helyesírását kézzel kell javítani.

Paraméterek[szerkesztés]

Azok bizony nincsenek. Ne is legyenek, mert akkor nem fog működni. Vigasztaljon, hogy sok más sablonnak viszont vannak.

Etimológiája[szerkesztés]

Bináris eredetileg a {{sic}} sablont képzelte el erre a célra, de ez a név már foglalt volt. A módosított név így egyszerre utal a szándékosan hibás alakot jelző sic! szóra és arra, hogy BinBot jobban teszi, ha elhúz innen, mert kívül tágasabb.

Használata[szerkesztés]

Helyezd el a {{sicc}} szöveget a cikk végén, a portálok és kategóriák előtt, csupa kisbetűvel (a nagybetűs változatok keresése tovább bonyolítaná a botot). Tehetsz mellé <!-- HTML-megjegyzést --> is. (Példa)