Sablon:Pot/doc

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A sablon segítségével pótolhatod valaki más hozzászólása után a hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét. subst:-tal kell használni, például:

{{subst:pot |2013. június 16., 14:27 |Karmela }}

nyáron ez lesz belőle:

Karmela üzenőlapja  2013. június 16., 14:27 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

télen pedig ez:

Karmela üzenőlapja  2013. december 16., 14:27 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

A sablon automatikusan a dátum után illeszti a (CET) vagy (CEST) szöveget évszaktól függően (bővebben lásd lent).

Figyelem! „Mi hivatkozik erre a lapra” típusú lekérdezés alkalmatlan annak megállapítására, hogy a sablon használatban van-e még, mivel a sablont „subst:”-tal használjuk.

Kötelező paraméterek[szerkesztés]

  1. időbélyeg
    • 2024. április 16., 11:05 formátumban, jelenlegi időzónában (CEST, kimásolható a laptörténetből), ilyenkor a jelenlegi időzóna automatikusan megjelenik (ha a hozzászólás és az aláírás pótlása között óraátállítás van, akkor ezt figyelembe kell venni, mert a laptörténet automatikusan átáll) vagy
    • 2024-04-16 09:05:51 formátumban, UTC időzónában (télen 1, nyáron 2 órával kevesebb a helyi időnél, kimásolható a Látszerből – fenntartással kezelendő), ilyenkor az időbélyeghez tartozó időzóna jelenik meg (óraátállítás nem zavar be)
  2. a hozzászóló azonosítója (kimásolható a laptörténetből vagy Látszerből)

Opcionális paraméterek[szerkesztés]

  • nelásd=bármilyen érték

Segítségével letilthatjuk a „Lásd: Wikipédia:Aláírás szöveg megjelenítését, például amikor gyakorlott szerkesztő aláírását pótoljuk.

Használata[szerkesztés]

{{subst:pot |  |  }}

Kapcsolódó sablonok[szerkesztés]

  • {{ai}} nem subst-os, más szöveget ír ki, a paraméterek sorrendje fordított a laptörténethez képest, a (CET)/(CEST) kiegészítést a használatkor esetenként kell kézzel beleírni

Lásd még[szerkesztés]

(lapok, útmutatók, irányelvek, dokumentációk)