Sablon:Mentorjel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mentornak jelentkezem, kedves Mentorjel!

Üdvözlünk!

Segítséget kértél a felhasználói lapodon a {{mentort kérek}} sablonnal, és én szívesen állok rendelkezésedre. Ha elfogadod tőlem a segítséget, akkor kérlek, hogy a [[Szerkesztővita:|vitalapomon]] írd le, hogy milyen témában szorulsz útmutatásra.

[[User:|]]
Használati útmutató

Ez a sablon mentor jelentkezésekor használatos, ha tisztázni szeretné a segítséget kérő szerkesztő problémáit, mielőtt elhelyezné szerkesztői lapján mentorsablonját. A világ legszebb mentora sem tudhat mindent!

Paraméterek[szerkesztés]

Kötelező paraméterek[szerkesztés]

Egyetlen paramétert kell megadni, ez a mentor felhasználói neve. Természetesen pontosan, mert a vitalap-hivatkozásnál és az aláírásnál is ezt használja a sablon.


Használata[szerkesztés]

{{mentorjel|Elhelyező mentor felhasználói neve}}    Például: {{mentorjel|Vénróka}}
Ebben formában kell elhelyezni az új felhasználó vitalapján (azért a vitalapon, mert bejelentkezéskor a vitalap változásáról figyelmeztetést kap). Az új felhasználó megkapja a kérdést a kívánságainak tisztázására egy vitalap-hivatkozással. (Sok felhasználó aláírásában ugyanis nem mindig egyértelmű a vitalap linkje, ami megnehezítheti a tapasztalatlanok dolgát.) A négy hullámvonal {{mentorjel|~~~~}} az aláíráshoz - szintén a vitalap-hivatkozás miatt - nem használható!

Ne felejts el arról gondoskodni, hogy a jelentkezésed után az új szerkesztő ne látszódjék többé a segítségkérők kategóriájában, mert a {{sárga gomb}} is, a {{segítséget kérnek}} sablon is annak alapján riogatja a többi mentort. Elegendő, ha nowikik közé teszed a {{mentort kérek}}(?) feliratot a bemutatkozó lapján, vagy az is jó, ha lecseréled a segítségkérést a saját mentorsablonodra.