Sablon:Képüzi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kedves szerkesztőtársunk![szerkesztés]

  • A képekről • Köszönjük, hogy képekkel gazdagítod közös enciklopédiánkat. Szépek a képek, amiket kiválasztottál, jó lenne, ha meg lehetne tartani őket. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a képek „szabad” felhasználására a képek tulajdonosa engedélyt adott. Ennek az az oka, hogy a Wikipédia a benne közölt képeknek és szövegeknek mindenfajta újrafelhasználását engedélyezi. Ezért a Wikipédiát nehéz helyzetbe hozhatja, ha olyan szövegeket, képeket hoz nyilvánosságra, ami nem hasonló licenc alatt áll. Ez nagyjából annyit jelent, hogy a kép készítője, illetve tulajdonosa a képnek az égadta világon mindenféle, akár pénzhozó használatát is engedélyezte. Ez alól persze kivétel, ha a kép készítője több mint 70 éve elhunyt.
  • A képek törlése
    Munkában az adminisztrátor
    Ahhoz, hogy elkerüljük a jogsértést, az olyan szövegeket és képeket, amelyeknél nincs világosan feltüntetve, hogy a fenti feltételeknek eleget tesznek, rendszeresen kitörlik ún. járőreink és adminisztrátoraink. Ezért nagyon fontos, hogy amikor egy képet feltöltesz, akkor világossá tegyed, milyen alapon állítod, hogy a kép a fent nagyjából leírt GFDL licencnek megfelel. Arról, hogyan csináld, →itt olvashatsz bővebben. Kérlek, figyelj erre, mert különben az enciklopédia gazdagítása helyett csak bosszúságot okozol magadnak és felesleges munkát a járőröknek, adminisztrátoroknak.
  • Kapcsolat • Lehet, hogy nem tudod, hogyan tudsz kapcsolatba lépni szerkesztőtársaiddal. Többnyire az a legjobb, ha annak a vitaoldalára írsz, akinek üzenni akarsz. Ha például a MintaMari szerkesztőnek a Szerkesztővita:MintaMari oldalon egy üzenetet hagysz, akkor arra, hogy üzenete van,
    egy ilyen sárga csík fogja figyelmeztetni.
    A „Kocsmafal” kezdőknek fenntartott szekciójában is kérhetsz segítséget, ha még nem igazodsz ki kellőképpen a Wikipédiában.
  • Aláírás • Ha az üzeneted végén rákattintasz a harmadik képecskére a szerkesztőablak fölött, arra, ami itt látható, hogy néz ki, akkor az beilleszt a szövegbe négy hullámvonalat. A négy hullámvonal a lap mentése után a te aláírásoddá lesz, dátummal együtt.
  • Üdv • További jó szerkesztést kívánok neked. El ne felejtsd gyorsan kitölteni a képek licencmegadását, ha ilyesmi még függőben lenne!

    Üdv! ~~

Használati útmutató

Így használható:

{{subst:Képüzi}}