Rosario + Vampire

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Rosario + Vampire
ロザリオとバンパイア
Rodzario + Banpaia
Műfaj sónen
Manga
Író Ikeda Akihisza
Rajzoló Ikeda Akihisza
Ország Japán
Kiadó Shueisha
Antológia Gekkan Sónen Jump, Súkan Sónen Jump
Megjelenés 2004. augusztus –
2007. október 4.
Kötetek 10
Manga: Rosario + Vampire: Season II
Író Csupul Akari
Rajzoló Ikeda Akihisza
Ország Japán
Kiadó Shueisha
Antológia Jump Square, Super Jump
Megjelenés 2007 - még fut
Kötetek 8
Tv-anime
Rendező Inagaki Takajuki
Stúdió Gonzo
Ország Japán
Első sugárzás 2008. január 3. –
2008. március 27.
Epizódok

13

Tv-anime: Rosario + Vampire Capu2
Rendező Inagaki Takajuki
Stúdió Gonzo
Ország Japán
Első sugárzás 2008. október 2. –
2008. december 24.
Epizódok 13
Videójáték: Rosario + Vampire: Tanabata no Miss Jókai Gakuen
Fejlesztő Capcom
Ország Japán
Megjelenés 2008. március 30.
Műfaj Visual novel
Platform NDS
Videójáték: Rosario + Vampire Capu2: Koi to Jume no Rapszódia
Fejlesztő Compile Heart
Ország Japán
Megjelenés 2009. július 23.
Műfaj Visual novel
Platform PlayStation 2

A Rosario + Vampire (ロザリオとバンパイア, Rozario to Banpaia, 'A Rózsafüzér és a Vámpír') sónen mangasorozat, amit Ikeda Akihisza rajzolt. A manga a Súkan Sónen Jump magazinban jelent meg 2004 augusztusától 2007 júniusáig. A sorozat a Jump Square magazinban folytatódott 2007 novemberében és még mindig fut. Az első sorozatból összesen 10 tankóbont adott ki a Sueisa.

A mangából készült egy anime változat is, amely 2008 januárjától ugyanazon év márciusáig ment, összesen 13 rész készült belőle, majd pedig Rosario + Vampire: Capu2 néven folytatódott az anime, új mangabéli és csak anime karaktereket belevonva a történetbe. A Capu2 szintén 13 részes volt. Az anime változat sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett a romantikus és komikus jelenetek hangsúlyozásába, ellenben a mangával, ami sokkal komolyabb történet szálat ragadott meg.

Történet[szerkesztés]

Aono Cukune, egy 15 éves diák számára rosszul alakul az élet. Nem veszik föl őt egy gimnáziumba sem, azonban édesapja hazahoz egy levelet, amellyel felvételt nyert a Jókai iskolába. Azonban már az odajutás sem zökkenőmentes. Egy rejtélyes buszsofőr átviszi őt egy alagúton, ami mögött már nincs térerő. Cukume egy félelmetes erdőn át verekedve magát belebotlik Akasija Mokába, a gyönyörű vámpír lányba, aki az osztálytársa lesz. Cukune kelletlenül veszi tudomásul hogy a Jókai iskolában minden egyes tanuló és tanár valójában egy démon, emberi alakban. Cukune – aki az egyetlen ember tanuló – rejtegeti valódi személyazonosságát a többiek elől, noha az emberi szagát nem tudja leplezni. Cukune az egyetlen aki képes levenni az Akasija Moka mellkasán lévő rózsafüzért, ami elzárja a lány erejét. Ha azt leveszik, Moka átalakul egy ezüsthajú vámpírnővé, és a teljes természete megváltozik. A kedves lányból egy rideg vámpír válik.

A vámpír és a normális Moka mindketten függnek Cukunétól. A vámpír ételt, míg a rendes Moka szerelmet lát a fiúban. És nem Moka az egyetlen. A történet során felbukkan több lány, aki szintén Cukunéra pályázik, mint például a succubus, Kuruno Kurumu, aki megbabonázza Cukunét hogy megalázhassa Mokát. Utána azonban - habár Kurumu és Moka megmaradnak riválisok - kibékülnek. A Cukunét körülvevő hárem harmadik tagja a gyermek boszorkány, ki egyben az iskola legjobb tanulója is, a 11 éves Szendo Jukari. Jukari eleinte Mokát szereti, azonban mikor Cukune segítségével megmenekül az őt bántalmazni akaró fiúk elől, beleszeret Cukunéba. A hárem negyedik tagja pedig a juki-onna Sirajuki Mizore. A csapat kibővül az újságíró klub perverz vezetőjével, a vérfarkas Morioka Gineiel, aki nem képes felfogni, hogy Moka miért rajong Cukunéért. Cukune velük sok kalandot, romantikus és erotikus pillanatot él át. Az alaptörténet a mangánál és az animénél ugyanaz, később nagyban eltér, mind történetben, mind rajzolásban.

Források[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Rosario + Vampire című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Fájl:Rosario + Vampire 6. kötet .jpg
Cukune vámpír alakban a 6. kötet borítóképén,