Rookies & Kings

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Rookies & Kings
Információk
Alapítás éve2009
Aktív éveknapjainkig
Alapító(k)Philipp Burger, Stefan Harder
Ország Olaszország
SzékhelyMünchen és Brixen
Terjesztő(k)SPV
Műfaj(ok)német rock (Deutschrock), gothic rock
Honlap
http://www.rookiesandkings.com

Rookies & Kings egy német-olasz lemezkiadó vállalat, melynek székhelye Münchenben és Brixenben található. A társaság alapítói és tulajdonosai Philipp Burger (a Frei.Wild zenekar énekese) és menedzsere Stefan Harder.

A kiadó története[szerkesztés]

A Frei.Wild zenekar 2008-ig az Asphalt Records-nál adta ki lemezeit. A zenekar hamburgi koncertjén ismerte meg Stefan Hardert, aki korábban a Universalnál dolgozott. 2009-ben Philipp Burger és Harder megalapította a Rookies & Kings-et. Az első lemez, melyet a kiadó jelentetett meg a Frei.Wild Hart am Wind című albuma volt, mellyel először sikerült slágerlistás helyezést elérniük. Később további zenekarok is leszerződtek a kiadóval. Az első szerződést Raven Henley-vel kötötték. Őt az Unantastbar és a Serum 114 követte. A deutschrockot játszó zenekarok mellett hard rock zenekarral, mint a SpitFire és gothic rock zenekarral, mint a Mono Inc. is leszerződtek. 2012 óta az SPV GmbH forgalmazza a kiadó lemezeit.[1]

A lemezkiadáson kívül a Rookies & Kings a zenekarok egyéb termékeit is értékesíti (merchandising). A kiadó két stúdiót tart fent, egyet Dessauban, egyet Dél-Tirolban. Emellett van egy üzletük is Brixenben, a Rookies & Kings Underground Store.[2]

A kiadó előadói[szerkesztés]

Jelenlegi előadóik[szerkesztés]

Egykori előadóik[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Rookies & Kings ab sofort im SPV Vertrieb Archiválva 2016. március 4-i dátummal a Wayback Machine-ben, Newsletter, 11. Mai 2012 (németül)
  2. Rookies & Kings Underground Store (németül)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Rookies & Kings című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]