Rhinó (Marvel Comics)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Rhinó
Rhino cosplay marvel.jpg
Megjelenési információk
Kiadó Marvel Comics
Eredeti neve Rhinó
Első megjelenés The Amazing Spider-Man #41
1966. október
Megalkotta Stan Lee
Steve Ditko
Rhinó adatai
Valódi neve Aleksei Mikhailovich Sytsevich
Foglalkozása bűnöző, zsoldos
Egyéb fedőneve Alex O'Hirn
Rokonai Alexia (unokahúg)
Faja átalakult humán
Csoporthoz tartozása Baljós Szindikátus
Pókember Halálos Ellenfelei,
Justin Hammer zsoldos csapata

Rhinó, igazi nevén Aleksei Mikhailovich Sytsevich, szuperhős a Marvel Comics képregényeiben. A kitalált szereplő először a The Amazing Spider-Man 41. számában jelent meg 1966-ban.

A karakter az amerikai képregény ezüstkora idején lépett színre. A kitalált szereplő szerepelt már videójátékokban, animációs sorozatokban és játékfigurák is készültek róla.

Karakter története[szerkesztés]

A ma Rinóként ismert szuperhős, eredetileg egy piti bűnöző volt, amíg néhány kelet európai titkosügynök fel nem kérte őt, hogy legyen a kísérleti alanyuk, egy projektben, melynek célja egy emberfeletti képességekkel rendelkező zsoldos-bérgyilkos létrehozása volt. Beleegyezése után, a vezető orosz tudósok megkezdték vele a munkát. Hosszú időn keresztül injekciókkal és radioaktív sugárzással bombázták testét, majd végül egy új, szintetikus bőrt adtak rá, amelynek alakja és ellenálló képessége a rinocérosz bőrére emlékeztetett. Így lett a neve Rinó. A kísérlet után ereje és intelligenciája is megnőtt az egykor befolyásolható bűnözőnek.

Miután kitört a laboratóriumból zsoldosnak állt. Első küldetése az űrhajós, John Jameson elrablása volt. Pókember ekkor hosszú és nehéz küzdelem után legyőzte őt és utána le is tartóztatták. Később megszökött a börtönből. Pókember ekkor már készen állt, és Rinó páncélját vezérlő berendezést tökre tette. Többször letartóztatták, de nem tudták sokáig fogva tartani.

Tagja volt sok bűnözőcsapatnak. Amikor a Baljós Szindikátus csoporthoz tartozott, társaival közel álltak Pókember likvidálásához, de végül a jó útra tért szintén bűnöző Homokember megmentette.

Források[szerkesztés]