Ugrás a tartalomhoz

Reclaiming Futures

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Reclaiming Futures
Alapítva2001
SzékhelyPortland
A Reclaiming Futures weboldala

A Reclaiming Futures alkohol- és drogfüggő, valamint bűnelkövető tinédzserek segítésével foglalkozó amerikai nonprofit szervezet, amit 2001-ben alapított a Robert Wood Johnson Alapítvány. A projektet a Fiatalkorúak Igazságügyi és Bűnmegelőzési Hivatala, valamint a Kábítószerekkel Kapcsolatos Visszaélések Kezelésének Központja finanszírozza.

Tevékenysége

[szerkesztés]

A tudatmódosító szerektől függő, valamint bűnelkövető fiatalokkal foglalkozó csapatok hatlépéses,[1] képességalapú programot dolgoztak ki.[2]

Együttműködés

[szerkesztés]

A kezelésekben az igazságszolgáltatás munkatársai (bírók, nevelők, pszichiáterek), valamint civilek és családok is részt vesznek. A szervezet székhelye a Portlandi Állami Egyetem Társadalmi Munka Intézetében van,[3] tevékenysége országosan huszonhat helyen zajlik.[4]

Az Urbanizációs Intézet és a Chicagói Egyetem értékelése szerint a program a tinédzserek segítése mellett az igazságszolgáltatás szerveinek kommunikációját is javítja.

Finanszírozása

[szerkesztés]

A szervezetet az USA Igazságszolgáltatás-támogatási Irodája finanszírozza, de a Fiatalkorúak Igazságügyi és Bűnmegelőzési Hivatala felügyeli. 2007-ben 1,3 millió dollár támogatást kapott.[5]

Jegyzetek

[szerkesztés]
  1. The Solution (angol nyelven). Reclaiming Futures. [2010. február 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2024. augusztus 2.)
  2. Amanda Stevens: Warning Signs & Symptoms Of Meth Use & How To Get Help For An Addiction To Meth (angol nyelven). Ocean Recovery, 2022. október 5. (Hozzáférés: 2024. augusztus 2.)
  3. Projects and Personnel (angol nyelven). Portlandi Állami Egyetem. [2010. június 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2024. augusztus 2.)
  4. Locations (angol nyelven). Reclaiming Futures. (Hozzáférés: 2024. augusztus 2.)
  5. Juvenile Justice: DOJ Is Enhancing Information on Effective Programs, but Could Better Assess the Utility of This Information (angol nyelven). Government Accountability Office, 2009. december 17. (Hozzáférés: 2024. augusztus 2.)

Fordítás

[szerkesztés]
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Reclaiming Futures című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk

[szerkesztés]