Rózsaszín Bombázók

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Rózsaszín Bombázók
Információk
Eredet Magyarország
Aktív évek 1980-as évek
Műfaj rock, pop rock, new wave
Kiadó Hungaroton-Bravo
Tagok
Demeter György
Huszár Endre
Vermes László
Keresztes Ildikó
Kicska László
Matyasovszki Géza
Perger István
Tarcali Jenő
Tóth György

A Rózsaszín Bombázók magyar funk rock zenekar, 1986-ban alakult.

A zenekar alapító tagjai:

A zenekar működése során a zenészek létszáma szaporodott, illetve néhány esetben kölcsön- és vendégzenészek segítették a munkát – az akkor még létező kötelező katonai szolgálatok miatt. Később a zenekar teljes jogú tagjává vált Perger István, conga és ütőhangszereken.

Több hazai tehetségkutató versenyen indultak, legtöbbet kiváló eredményekkel, győztes helyezésekkel.1987 -ben megjelenik első bakelit kislemezük, 1988-ban elnyerik az Interpop fesztivál különdíját /egyedül ők játszanak élőben/. 1989-ben Ausztriában, Bregenz-ben 4. helyen végeznek egy nemzetközi fesztiválon. Megjelenik a „Svédasztal” című nagylemezük amit az Omega és Proton hangstúdiókban rögzítettek.

A zenekar 1990–től nem játszik, kivéve 1993. december 30-i „Hajrá Magyarok!” szilveszteri koncertjét. Itt olyan előadókkal léptek fel, mint: a Moby Dick, Anita, R-Port, stb.

Zorántól egy idézet a honlapjáról, 1990. november 2. péntek. „Az a véleményem, hogy az értékes zene megmarad, és a tehetséges előadó is talpon marad. Sok nagy név évtizedek óta tartja magát. Hogy a maiak közül ki tetszik? Talán a Rózsaszín Bombázók: igényes hangszerelésű, jó ízlésű zenéjük van – mondja, és siet a színpadra.”

További információk[szerkesztés]