Posta Sándor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Posta Sándor
Személyes adatok
Teljes névPosta Sándor
Születési helyMagyarország
ÁllampolgárságHUN magyar
Edzőség
IdőszakKlub
?–?Magyarország Debreceni Kinizsi SE
?–?Magyarország Debreceni FSE
?–?Zimbabwe Motor Action Football Club
?–Zambia Livingstone Pirates
SablonWikidataSegítség

Posta Sándor (?– ) magyar labdarúgóedző. Jelenleg a zambiai másodosztályban szereplő Livingstone Pirates edzője.[1]

Élete[szerkesztés]

Korábban alsóbb osztályú hajdúsági csapatoknál dolgozott edzőként. Debrecenben dolgozott a Debreceni VSC U–14-es, a Debreceni Kinizsi SE, és a Debreceni FSE csapatánál. Ezután külföldre került. Útja Afrikába, Zimbabwéba vezetett.[2] Úgy ült le a fővárosi Motor Action Football Club kispadjára, hogy azt állította, megnyerte a Debreceni VSC-vel a 2002–03-as és a 2004–05-ös magyar első osztályú bajnokságot. Ez nem igaz, mivel a Loki 2003-ban nem is volt magyar bajnok, 2005-ben pedig Supka Attila vezetésével végzett az első helyen. Sőt Posta nem is dolgozott soha a Debrecen első csapatánál. Ő azonban cáfolta, hogy mondott volna ilyet.

Zimbabwéban nem volt sikeres, csapata sorozatban szenvedte el a vereségeket, és az utolsó előtti helyen állt az első osztályban. Eric Rosen, a csapat tulajdonosa ezért felállította a kispadról, és kinevezte technikai igazgatónak. Az új edzővel a Motor Action egyből 6–0-ra győzte le az ősi riválisnak számító Lengthens csapatát. Posta erre azt nyilatkozta, hogy bár az új edző részt vállalt a sikerben, ez az ő korábbi munkájának a gyümölcse is. Miután végleg távozott, a zambiai másodosztály déli csoportjában szereplő Livingstone Piratesnél kapott állást.[1] Azt ígéri, hogy élvonalbeli együttest csinál a Kalózokból. A csapatról nagyon keveset lehet tudni, nincs sem hivatalos, sem semmilyen honlapja, a Transfermarkton sem található meg, és zambiai ligákat listázó oldalakon is alig lehet rálelni egy-két információra a klubról. Rendelkezik UEFA B kategóriás edzői engedéllyel és magyar egyetemi labdarúgóedzői diplomával.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Edzősors: ilyen nincs! Itt a legőrültebb magyar átigazolás. Nemzeti Sport Online, 2016. február 27. (Hozzáférés: 2017. december 20.)
  2. Pincési László: Magyar edző hajtja a zimbabwei Motort. [origo], 2007. október 17. (Hozzáférés: 2017. december 20.)
  3. Csaló magyar labdarúgóedző dolgozik Zimbabwéban?. gondola.hu, 2007. október 20. [2017. december 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. december 20.)