Play-Asia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Asia Entertainment Technology Ltd.
TípusMagántulajdonban lévő cég
Alapítva2002
Székhely Hongkong
VezetőkJan Neuhaeusser (elnök)[1]

Az Asia Entertainment Technology Ltd. weboldala
SablonWikidataSegítség

A Play-Asia.com ázsiai szórakoztatóipari termékeket forgalmazó internetes kiskereskedő.[1] A weboldal kínálatában importjátékok, DVD-k, zenék, CD-k, elektronikai készülékek, élelmiszerek, könyvek, videójáték-konzol kiegészítők, kábelek és játékok is megtalálhatóak. A Play-Asia.com hongkongi székhelyű és elsősorban az ázsiai-csendes-óceáni térség vásárlóira összpontosít, azonban legtöbb terméke a nemzetközi vevők számára is elérhető.

Története[szerkesztés]

Az indulás[szerkesztés]

A Play-Asia.com videójátékokat és konzolkiegészítőket árusító weboldalt 2002-ben alapították hongkongi székhellyel. Az oldal a videójátékokon kívül különböző elektronikai eszközöket, így például a tamagocsi-sorozat termékeit is forgalmazza.

Videójáték-fejlesztések pénzügyi támogatása[szerkesztés]

A Play-Asia.com állta a Söldner-X: Himmelsstürmer című shoot ’em up játék fejlesztési költségeit.[2][3]

Sony-termékek európai importjának felfüggesztése[szerkesztés]

A Play-Asia a Sony a Lik Sang ellen indított pere után bejelentette, hogy felfüggeszti a PlayStation-termékek Európába való importálását.[4][5]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Play-Asia interview: Company director, Jan Neuhaeusser - online retailers, XBox 360, Playstation 3 - PC World Australia, 2011. november 18. [2016. március 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. október 30.)
  2. DevelopMag article. [2007. október 11-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. május 1.)
  3. Söldner, Söldner. Retro Gamer. Issue 39. Pg 8. July 2007.
  4. Play-Asia.com suspends Euro Sony imports - GameSpot.com. [2009. november 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. május 1.)
  5. Play-Asia.com quietly cancels PS3 pre-orders to Europe | Joystiq. [2015. január 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. május 1.)

További információk[szerkesztés]