Pat és Stan

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pat és Stan
Műfajtelevíziós vígjátéksorozat

AlkotóPierre Coffin
RendezőPierre Coffin
ZeneszerzőFranck Marchal

OrszágBelgium
Nyelvfrancia
Évadok4
Epizódok363
Gyártás
ForgalmazóeOne Family & Brands
Sugárzás
Eredeti adóTF1
Eredeti sugárzás kezdete
  • 2017. április 3.
  • 2004
További információk
SablonWikidataSegítség

A Pat és Stan (vagy Pat és Stanley) gyerekeknek szóló animációs sorozat. Először a TF1 nevű francia tévécsatorna TFou nevű, gyerekeknek szóló blokkjában mutatták be.[1] Pierre Coffin készítette. A produkció címe és a szereplők kinézete, valamint viselkedése a Stan és Pan nevű humorista-páros paródiája. Később egy tévéfilm is készült a sorozatból, "Pat és Stan: A kincsvadászat" címmel, amelyet hazánkban szintén a Minimax adott le. A műsor rendkívül rövid időtartammal rendelkezett, mindössze pár másodpercesek voltak az epizódok, de volt egy olyan széria, ahol az epizódok 7-8 percesek voltak. Hírnevüket a népszerű The Lion Sleeps Tonight dal előadásával érték el,[2]amely a Youtube-on az egyik legnépszerűbb videónak számít. A humor főleg a "slapstick" stílusra épül. 3 évadot élt meg 362 epizóddal. Külföldön 2004-től 2009-ig sugározta több tévécsatorna. Magyarországon a Minimax mutatta be. Általában pár másodpercesek az epizódok, de a fent említett tévéfilm 26 percig tartott.

Tartalom[szerkesztés]

A műsor egy nagydarab, kedves vízilóról, Pat-ről, és barátjáról Stan-ről, egy sovány, sárga kutyáról szól. Igazi komikus vidám fickók, akik a leghétköznapibb eseményeket is pillanatok alatt érdekes kalandokká alakítják át.

Magyar hangok[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Happy Holidays—Animated! A Worldwide Encyclopedia of Christmas, Hanukkah, Kwanzaa and New Year's Cartoons on Television and Film. McFarland & Co, 233. o. (2019. április 20.). ISBN 9781476672939 
  2. Happy Hippo, divertimento e tenerezza formato spot”, TVBlog.it, 2007. szeptember 30. (Hozzáférés: 2016. július 4.) (olasz nyelvű)