Panzer Front

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Panzer Front
Fejlesztő Shangri-La
Kiadó JP ASCII/Enterbrain
EU JVC Digital Studios
NA Agetec
Rendező Isizu Jaszusi
Tervező Isizu Jaszusi, Jamasita Nobujuki
Platformok Dreamcast, PlayStation
Kiadási dátum JP 1999. december 22.
EU 2001. április 17.
NA 2001. szeptember 10.
Műfaj Harckocsi-szimulátor
Játékmódok Egyjátékos
Korhatár ESRB: T

A Panzer Front (パンツァーフロント?) egy második világháborús harckocsi szimulációs játék, amelyet a Shangri-La fejlesztett és az ASCII Entertainment adott ki PlayStation és Dreamcast játékkonzolokra. Japánban a játékot az ASCII Entertainment jelentette meg 1999. december 22-én, Európában a JVC Digital Studios 2001. április 17-én, míg Észak-Amerikában az Agetec 2001. szeptember 10-én. A játékot 2001. november 29-én az Enterbrain újra kiadta az Enterbrain Collection termékvonalukban.

Játékmenet[szerkesztés]

A Panzer Frontban a játékosok a harckocsiparancsnok szerepét öltik magukra a második világháború során, amely alatt hat kitalált harckocsit irányíthatnak. A pályák valós történelmi hadműveletek mintájára épültek. A játék folyamán a játékos a harckocsija vezetése mellett tüzérségi fedezőtüzet is kérhet. A Panzer Frontnak valósághű játékmenete van, bizonyos ellenséges egységek akár egy lövéssel is elpusztíthatják a játékos páncélosát. Bizonyos pályákon ha az összes szövetséges harckocsi elvész, akkor erősítés hívható helyükre.

Járművek[szerkesztés]

A játék kezdetén elérhető harckocsik mellett a Panzer Frontban több, mint negyven harckocsi irányítható az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, a Szovjetunió és Németország hadseregéből. Ezen harckocsik kizárólag az egypályás játékmódban használhatóak. Két modern közepes harckocsi is elérhető a játék egyik pályáján.

Küldetések[szerkesztés]

A Panzer Frontban huszonöt küldetés van, amelyek valós eseményeken alapulnak. Példának okáért a játékban szerepel a brit páncélos hadoszlop megsemmisítése a Villers-Bocage-i csatában, az amerikai és a német hadsereg összecsapásai Le Dézertnél, a Reichstag védelme a berlini csatában, illetve több pálya is a kurszki csatán alapul.

Panzer Front bis.[szerkesztés]

A Panzer Front bis. az eredeti játék frissített változata, amely 2001. február 8-án jelent meg Japánban.[1] A bis. a korábbi verzió összes harckocsiját és küldetését szerepelteti, de ezek mellett számos új páncélost, tíz új küldetést és egy pályaszerkesztőt is tartalmaz. Az eredeti tervek szerint a játék 2002 közepe tájékán jelent volna meg Európában, de mivel a JVC bezárta a videojátékos részlegét, ezért a játék végül nem jelent meg.

Fogadtatás[szerkesztés]

A japán Famicú magazin 30/40-es értékelést adott a játék Dreamcastos verziójára.[2]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Panzer Front című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.
  1. Panzer Front bis. (angol nyelven). GameSpot. (Hozzáférés: 2013. szeptember 3.)
  2. (2006. május 30.) „ドリームキャスト - PANZER FRONT (パンツァーフロント)”. Famicú XX. (6.), 50. o.  

További információk[szerkesztés]