Palotás Petra

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Palotás Petra
Született 1975augusztus 9. (44 éves)
Budapest, magyar
Nemzetisége magyar
Házastársa Mirko Reich
Foglalkozása műsorvezető

Palotás Petra (Budapest, 1975. augusztus 9. –) az RTL Klub műsorvezetője.

Életrajz[szerkesztés]

12 éves koráig (1987) élt szüleivel a Gazdagréti lakótelepen. Szülei kiskorában elváltak, de sosem romlott meg köztük a viszony. Petrát édesanyja lebeszélte a színészetről, és azt szerette volna, hogy a lánya műsorvezető legyen.

Az első televíziós szereplése alig a főiskolai felvétele után volt egy POP fesztiválon, 1994-ben. Még ugyanebben az évben a Top Tv könnyűzenei műsorának volt a háziasszonya. 1995-ben a Bagoly Tv-nél dolgozott pár hónapot. 1997-ben a TV3-nál a Fekete-fehér című nyereményjátékot vezette, de hallhattuk a hangját a Budapest Rádióban és a Roxy Rádióban is. 1999-ben diplomát szerzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen német bölcsész és kommunikációs szakon. Még ebben az évben csatlakozott az RTL Klubhoz, ahol a Bravo TV hozta meg neki az országos ismeretséget.

2005-ben indította el Te is jó nő vagy! tanfolyamát, ahol egy profi csapat segítségével átalakítja a nőket. 2006-ban jelent meg első könyve, a Bangkok titkai, melyet azóta számos másik követett.

Műsorai[szerkesztés]

  • Ötletház (szórakoztató otthonteremtő magazin)
  • MeneTrend Itthon (utazási magazin)

Könyvei[szerkesztés]

Családja[szerkesztés]

Édesapja idősebb Palotás János 1975-1992 között a budapesti József Attila Gimnázium igazgatója volt. Palotás János egykori országgyűlési képviselő a féltestvére. Párja 2006 óta a német Mirko Reich, kislányuk, Bora 2009. január 8-án született.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Vénasszonyok nyara Palotás Petra. libri.hu. (Hozzáférés: 2018. november 8.)

Források[szerkesztés]