Pair o’Dice

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Pair o'Dice szócikkből átirányítva)
Pair O'Dice
Információk
EredetSopron
 Magyarország
Aktív évek2013–napjainkig
Műfajrock, hard-rock
KiadóEdge Records
Tagok
Szokodi Zoltán
Pohl Dávid
Szántó Tamás
Fördős István
SablonWikidataSegítség

A Pair o' Dice 2013-ban alakult soproni hard/modern rock-együttes.

Története[szerkesztés]

A Fördős István dobos és Bércesi Dániel gitáros által alapított zenekar a kezdeti éveikben számos városi és regionális tehetségkutatón nyert díjakat, vagy ért el helyezést. Ennek köszönhetően többször léptek színpadra olyan zenekarokkal, mint a Lord, a Beatrice, Deák Bill Gyula és a Hooligans..[1] Megnyerték a soproni Add Elő Magad nevű tehetségkutató versenyt 2013-ban, melynek nyomán felléphettek a VOLT Fesztiválon. Pesti és szombathelyi tehetségkutatókon második helyet értek el, majd 2015 januárjában megnyerték a soproni Soprock nevű tehetségkutatót is, ennek köszönhetően másodszor is felléphettek a Volt fesztiválon és a Syma csarnokba is eljutottak a Hangfoglalóra.

A fiatalok szülei is zenészek, ezért döntöttek ők is a zene mellett.[1] Fördös István édesapja a Blokád zenekarban volt basszusgitáros, Pohl Dávid édesapja a Lord zenekar énekese, Szokodi Zoltán édesapja a Blokád és a Brazil együttesekben zenélt. Stílusuk hard-rock "modern" köntösben tálalva, amellyel igyekeznek fenntartani a rockzene létjogosultságát a jelen kor fiataljai számára.

Mérföldkövek[szerkesztés]

A zenekar első, ötszámos bemutatkozó EP-je 2015. november 9-én Képlet címmel jelent meg az Edge Records/Hammer Music gondozásában. A lemez hanganyagát a soproni MD stúdióban rögzítették. A lemezbemutató koncertre 2016. február 20-án került sor a budapesti Club 202 színpadán, a Lord vendégeként.

Első videóklipjük Mindig ugyanaz címmel 2016-ban jelent meg, amelyet a forgatáson készült werkfilmmel együtt publikáltak. A 'Mindig ugyanaz' hangsávjait Törökbálinton a SuperSize Recording-ban rögzítette a zenekar. A videót a fertőrákosi kőfejtőben és barlangszínházban forgatták. 2017-ben újabb hivatalos videóklipek is elkészültek, a Fejben dől el és a Lehetőség.

2018 március 31-én mutatták be az első nagylemezüket hivatalosan a Barba Negra Music Clubban tartott koncertjükön.A 11 számos korong az Illúzió címet kapta és a Hammer Music gondozásában, az EDGE Records adta ki. Az év elején csatlakozott a zenekarhoz Szántó Tamás (basszusgitáros) a távozó Prekker János helyére.

2018. április 30-án a sors úgy hozta, hogy Bércesi Dani és a zenekar útjai sajnálatos módon különváltak.

Tagok[szerkesztés]

  • Szokodi Zoltán - ének,
  • Pohl Dávid - gitár,
  • Szántó Tamás - basszusgitár (2018-)
  • Fördös István - dobok

Korábbi tagok:

  • Bércesi Dániel - gitár
  • Prekker János - basszusgitár
  • Kutyája Tomi - basszusgitár

Diszkográfia[szerkesztés]

  • Képlet EP - EDGE Records - 2015
  • Illúzió LP - EDGE Records - EDGECD 271 (2018)

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Pair O' Dice - dalpremier a fiatal soproni rockerektől: fejben dől el (magyar nyelven). Hammer World, 2017. április 11. [2017. november 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. november 5.)

Források[szerkesztés]