Párosban Párizsban

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Párosban Párizsban
(Passport to Paris)
1999-es amerikai film
RendezőAlan Metter
ProducerMegan F. Ring, Neil Steinberg
Vezető producerMary-Kate Olsen, Ashley Olsen
Alapmű1999-es film
Műfajfilmvígjáték
Főszerepben
  • Yvonne Sciò
  • Ethan Peck
  • Matt McCoy
  • Doran Clark
  • Mary-Kate Olsen
  • Ashley Olsen
Gyártás
GyártóDualstar Entertainment Group
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő87 perc
Forgalmazás
ForgalmazóDualstar Entertaimnment Group, Tapestry Films
Bemutató1999
KorhatárKN I. kategória (F/2390/J)
Kronológia
ElőzőAnya kerestetik
KövetkezőCsapatcsere
További információk
SablonWikidataSegítség

A Párosban Párizsban az Olsen ikrek 1999-es filmje.

A film cselekménye[szerkesztés]

Melanie (Mary-Kate Olsen) és Allyson (Ashley Olsen) Porter készülnek a tavaszi buliba, de a szüleiknek apukájuknak, Jack Porter (Matt McCoy) és anyukájuknak, Barbara Porter (Doran Clark) más tervük van. Elküldik a lányokat Párizsba a nagyapjukhoz Edward nagypapához (Peter White), aki nem kisebb személy mint Amerika párizsi nagykövete.

Mikor Melanie és Allyson megérkeznek Párizsba Edward nagypapához, ő egyből bemutatja őket a személyzetnek és a személyzetet is nekik: a komornyik Francois (Jon Menick), a szakács Henri (Francois Giroday) és a lányok személyes kísérője és Edward jobbkeze Jeremy Bluff (Matt Winsotn). Edward nagypapa kultúrprogramokat talált ki a lányoknak. És az utolsó a nagykövetségen töltött napra pedig kötelezővé teszi a megjelenést egy fontos rendezvényen, a nagykövetségen, még hozzá egy fontos megbeszélés lesz a francia külügy miniszterrel a víztisztítási egyezményről.

Mihelyst Melanie és Allyson berendezkedtek a szobájukba, el is indultak a programokra Jeremyvel. Mi előtt bemennének az első múzeumba amit megnéznek, két robogós virág kihordó fiúba futnak, akik virágot adnak nekik.

Aztán mennek múzeumokat és templomokat látogatni. A lányok egy darabig próbálják kibírni a számukra természetesen unalmas programokat, sőt eleinte még élvezik is a szép festményeket, de egy idő után nem bírják tovább, ezért megpróbálják meggyőzni Jeremyt, hogy ne menjenek több múzeumba, templomba, stb. hasonló helyekre.

Elmennek ebédelni. Az étteremben kicsit elrontják a rendelést, mert bár Allyson tanul franciául, de még nem igazán megy neki.

A mellettük lévő asztalnál ül Brigitte (Yvonne Sción) a híres szupermodell. Segít a lányoknak rendelni és hamar összebarátkoznak.

Aztán haza mennek a nagykövetségre. Este lefekvéskor azon gondolkoznak hogy találkozhatnának újra a két fiúval. Végül arra jutnak, hogy virágot rendelnek attól a virágbolttól, aminek a neve a fiúk robogóján volt.

Másnap reggel a két fiú hozza is a virágokat. Michelként (Ethan Peck) és Jeanként (Brocker Way) mutatkozik be a két fiú. Melanie Michellel, Allyson pedig Jeannal jön össze.

Aztán Jeremy elviszi valamenjiüket ebédelni. Az étteremben, Jeremy-nek muszáj kimennie a mosdóba, mert már nem bírja tovább hallgatni az enyelgést, de mire visszaér a mosdóból, a lányok helyett, csak egy levelet talál ott, amin az áll, hogy elmentek Jean-nal és Michell-el várost nézni, délután ötre a nagykövetségen lesznek.

Kicsit belemélyülnek a városnézésbe, ezért majdnem elkésnek a nagykövetségről, de a srácok gyorsan hazaviszik őket, így ép időben visszaérnek.

Másnap kettőre beszélnek meg találkozót a fiúkkal, viszont valahogy meg kell oldani hogy az előírt program mellett találkozhassanak a fiúkkal. Ezért a lányok átírják az egész programot.

Mikor másnap Jeremy meglátja a programot először kicsit meglepődik, mert bár ő elvileg emlékszik fejből, hogy templomba mennek először, de aztán a programban az áll, hogy a Luxemburg kertben kezdenek. Melanie és Allyson terve be is válik. Jeremy-t összehozzák Briggitte-tel, aztán pedig találkoznak Jeannal és Michellel.

A nap végén újabb találkozót beszélnek meg egymással mind a hatan.

Haza érve Jeremie azzal hálálja meg, hogy a lányok összehozták Brigitte-tel, hogy rendel a lányoknak kaját a Mcdonald's-ből. Csak hogy Henry épp jön ki a konyhából és rajtakapja őket. Hogy megoldják a problémát, Henry és Melanie evő párbajt rendeznek. A megállapodás, hogy ha Henry megkóstolja a mekis kaját, akkor Melanie meg eszik Henry egyik főztjéből. Végül Henry teljesen belefeletkezik a hamburgerbe és a sült krumpliba és az egészet befalja.

Másnapra az egész nagykövetség teljesen megváltozik. Mindenki táncol, jó zene szól és a kaja is teljesen megváltozik.

Amikor Jeremie-vel újabb napot készülnek eltölteni Jeremie széttépi az eredeti menetrendet és szabad utat ad a lányoknak, akik így Brigitte-el elmennek vásárolni.

Aznap este eredetileg a nagykövetségen vacsoráztak volna, de ők egy "nagyon elfáradtunk" fedősztorival kilógnak a nagykövetségről, hogy megint a fiúkkal lehessenek és velük vacsorázhassanak, de Jeremie rajtakapja a lányokat. Jeremie először nem örül a dolognak, de aztán végül is falaz a lányoknak.

Itt egyébként a lányok egy teszt alá vetik Jean-t és Michel-t, miszerint a lányok helyet cserélnek és vajon össze keverik-e őket a fiúk. Jean és Michelle természetesen átmennek a próbán.

Michel és Jean elviszik a lányokat egy bizonyos titkos helyükre és ott töltik az estét, csak hogy nem vették észre hogy ki van rakva egy tábla amire az van írva, hogy a hely le van zárva, aki bemegy oda azt beviszik a rendőrségre. Közben Jeremie és Brigitte is együtt vacsoráznak. Eközben Jean, Michelle és a lányok megbeszélnek egy újabb találkozót egy bizonyos koncertre, aztán kisebb bajba kerülnek, ugyanis egy rendőr elkapja őket.

Közben Jeremie már aggódik a lányokért ezért felhívja Edward-ot. Edward erősen leszúrja Jeremi-t.

Néhány perccel később egy rendőrautó áll meg a nagykövetség előtt és a lányok szállnak ki belőle.

Aztán Edward a lányokkal is elbeszélget kicsit Jeremie és Brigitte jelenlétében. Miután Edward befejezi a lányok leszúrását Jeremie felszólal a lányok védelmében, továbbá azzal kapcsolatban is, hogy volt pár elég jó ötlete, de Edward egyszer sem hallgatta meg és nem olvasta el írásbeli javaslatait. Aztán felmond és méltóságteljesen távozik Brigitte-tel. Edward nagypapa ezután megtiltja a lányoknak hogy újra találkozzanak Jean-nal és Michel-lel.

Mikor lefekszenek aludni a lányok, az ablakukon kopogtat Michelle és Jean. A lányok közlik velük a rosszhírt. Jean és Michel erre azt válaszolják, hogy ha kell ők örökké várnak rájuk. Ezt a beszélgetést Edward nagypapa is végighallgatja és felszínre hozza belőle a régi énjét.

Másnap este elkezdődik a vacsorával egybekötött konferencia. Edward nagypapa elég sikertelenül próbálja meggyőzni a minisztert, hogy írja alá a víz tisztítási egyezményt. A lányok ezért besegítenek kicsit és simán meggyőzik a miniszter urat.

Ezért aztán Edward nagyapa hálából és engesztelésül elengedi a lányokat a koncertre, ahol újra találkozhatnak Michel-lel és Jean-nal és ott van Jeremie és Brigitte is. Jeremie vidáman újságolja a lányoknak, hogy Edward visszavette és előléptette őt. Jól kibulizzák magukat aztán mennek haza.

Másnap a lányok mindenkitől érzékeny búcsút vesznek és nagyapjuk kíséretében kimennek a repülőtérre és elmennek haza.

Egy-két érdekesség[szerkesztés]

A legtöbb szabadban lévő jelenetet Párizsban, a házban lévő jeleneteket pedig Los Angelesben vették fel. Így például amikor a film végén kimennek a nagy követségről a limuzinhoz amivel kimennek a repülőtérre, gyakorlatilag L.A.-ből egyenesen Párizsba lépnek ki.

Amikor Párizsból haza utaztak L. A.-be, hogy a hátralévő jeleneteket (illetve a házban játszódó jelenetek nagyját) felvegyék elvesztek azok a ruhák, amikben azt a jelenetet csinálták amiben a film végén kilépnek a nagykövetségről és mennek a reptérre. Mikor megérkeztek L. A.-be varrtak ugyan másik ugyanolyan ruhákat, de azok már nem lettek tökéletesek. Aki nagyon figyel az láthatja is ezt a kisebb hibát.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyarhang
Melanie Porter Mary-Kate Olsen Molnár Ilona
Allyson Porter Ashley Olsen Mánya Zsófi
Jeremy Bluff Matt Winston Csöre Gábor
Henri Francois Giroday Forgács Gábor
Francois Jon Menic Cs. Német Lajos
Edward nagypapa Peter White Szélyes Imre
Michel Ethan Pack Hamvas Dániel
Jean Brocker Way Előd Álmos
Brigitte Yvonne Sció Mezei Kitti
Jack Porter Matt McCoy Kárpáti Levente
Barbara Porter Doran Clark Braun Rita

Zenék[szerkesztés]

Források[szerkesztés]