Olvasószolgálat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Doe Memorial Library Reference Desk.JPG
Stephen A. Schwarzman Building, Behind the Librarian's Desk.jpg
Seattle Public Library ref desk 2A.jpg

Az olvasószolgálat egy könyvtárnak a könyvtári állománya, illetve szolgáltatásai és a könyvtárhasználók közötti szakszerű és szervezett kapcsolat, tájékoztató szolgálat. Az olvasószolgálati és információs szolgáltatók hivatásos könyvtárosokból állnak, akik a könyvtár látogatóinak eligazítást adnak a könyvtári anyagokban, tájékoztatást adnak a könyvtár gyűjteményeiről, szolgáltatásairól, és szakismeretük segítségével sokágú információval és tanácsokkal szolgálnak a legkülönfélébb források alapján. Feladatkörükbe tartozhat az olvasók beíratása is.

Olvasószolgálat[szerkesztés]

A könyvtár társadalmi célját, az olvasók tájékoztatását és nevelését valósítja meg. A könyvtár állománya, szolgáltatásai és a könyvtárhasználók közötti szakszerű, szervezett kapcsolat. Azoknak a munkatevékenységeknek az összessége, melyek közvetlenül az olvasók kiszolgálását és annak adminisztrációját összegzik.

A dokumentumok és a használók közé ékelődő munkafolyamat, melynek egyik része a tájékoztatási munkakör, másik része nyilvántartó munkafolyamat.

Az olvasószolgálati tevékenység előtervezett, szabályozott, könyvtárhasználati szabályzat rögzíti a házi szabályok rendjét (beiratkozás, kölcsönzések, nyilvántartások).

  • Közvetett tevékenység: a könyvtári szolgáltatások iránti igény felkeltése, közönségkapcsolatának szélesítése. Statisztika készítése, elemzése.
  • Közvetlen tevékenység: kapcsolatfelvétel (beíratás, eligazítás a könyvtárban), eligazítás, tanácsadás, tájékoztatás, kölcsönzés (ennek nyilvántartása), eljárások (előjegyzés, másolat, könyvtárközi kölcsönzés, helyben olvasás), a dokumentumok visszavétele. Eljárások a vissza nem hozott dokumentumok esetén (hosszabbítás, felszólítás, perlés, térítés).

Az olvasók tájékoztatása és az irodalomajánlás, tanácsadás általában felsőfokú könyvtárosi szakismeretet igényel, a szakkönyvtárakban, nagyobb közművelődési könyvtárak szakrészlegeiben a speciális tudományág felsőfokú ismeretét is. Szakképzett könyvtárosi feladat az olvasói igények vizsgálata és a közönségkapcsolatok megszervezése.

Kiegészítő információforrások[szerkesztés]

  • Szepesváry Tamás. Az olvasószolgálat: referensz munka a szakkönyvtárakban (1982) 
  • Szepesváry Tamás. Referáló és indexelő szolgáltatások a természettudományi és műszaki információs rendszerekben. Budapest:   (1979) 
  • Sallai István, Sebestyén Géza. A könyvtáros kézikönyve. Budapest: Gondolat (1965) 
  • Horváth Tibor.szerk.: Horváth Tibor, Papp István: A könyvtártudomány és információtudomány alapjai, in: Könyvtárosok kézikönyve. Budapest: Osiris, 15-19. o. (1999). ISBN 963-379-646-6 
  • Könyv, könyvtár, könyvtáros (10. évf. 6. szám 2001 június) 
  • Könyvtáros, Szakismertető információs mappa. OMMK (1999) 

Weblapok[szerkesztés]