Ugrás a tartalomhoz

Nyílt proxy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A nyílt proxy egy olyan proxyszerver, amihez bármelyik internet felhasználó hozzáférhet.

Előnyei[szerkesztés]

A nyitott proxy-k lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy elrejtsék az IP-címüket (és megőrizzék az anonimitásukat), amíg böngésznek vagy egyéb internetes szolgáltatásokat használnak. Számos weboldal folyamatosan frissíti a nyílt proxy-k listáját.

Hátrányai[szerkesztés]

Megtörténhet, hogy a felhasználó tudta nélkül a felhasználó számítógépe nyitott proxy-ként üzemel. Ezt helytelen proxy beállítások vagy erre a célból létrejövő vírusok okozhatják, ha ezt rosszindulatú programok okozzák, ezeket hívják zombi gépeknek.[1]

A hackerek gyakran használnak nyílt proxykat, hogy betörjenek más számítógépes hálózatokba. További hátrány lehet az, hogy néhány nyitott proxy sebessége nagyon lassú.

Törvényessége[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Open proxy című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Fordítás[szerkesztés]

  1. Accidental spamming, zombies and spoofing (angol nyelven) (HTML). acma. [2013. április 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. július 19.)

További információk[szerkesztés]