Mindig Győző

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mindig Győző
Megjelenési információk
KiadóDupuis (eredeti)
Eredeti neveImbattable
Első megjelenésJustice et légumes frais
2017
MegalkottaPascal Jousselin
Mindig Győző adatai
Fajaember
Társai2D Srác (Tudi), Jean-Pierre
KépességeiÁtjárás a képkockák között [1]

Mindig Győző ,,a képregény egyetlen igazi szuperhőse" Pascal Jousselin francia képregényszerző Mindig Győző című képregénysorozatának kitalált főszereplője.

Megjelenése[szerkesztés]

Mindig Győző ruházatához tartozik egy sárga mez, melyet egy stilizált képregény díszít, rövid fekete nadrág, narancs harisnya és kesztyű, fekete maszk és bakancs, valamint egy hátközépig érő fekete köpeny.

Képességei és készségei[szerkesztés]

Legmeghatározóbb képessége, hogy képes átmászni a szomszédos képkockákba. Az olvasóhoz hasonlóan képregényként látja a világot így láthatja az egész oldalpár összes kockáját. Mivel a képregény a cselekményt pillanatonként jeleníti meg, képes időutazásra is. Megeshet, hogy egyes képkockák aránya eltérő, ez esetben, ha átmászik a mérete nem változik, de mivel a kockában tartózkodó személyek aránya más, mint az övé, nagyobb vagy kisebb méretű lesz a többieknél.

Részlet a Justice et légumes frais album magyar fordításából

Ereje megegyezik bármely más emberével, de mivel a szomszédos kockákból is tud támadni, több irányból csaphat le ellenfelére. Rendkívül intelligens és sokat gondolkozik a képregény hatalmáról és az idő és tér összefüggéseiről a képregényben.

A sorozat mellékszereplői[szerkesztés]

  • Jean-Pierre: A falu rendőrkapitánya Mindig Győző jó barátja, aki gyakran kér tőle segítséget.
  • 2d Srác (Tudi): Kezdő szuperhős Mindig győző mentoráltja. Képessége a perspektívával való játék.
  • Pépé Cochonnet: Öregember, aki ha idegesen kiabálni kezd, a hozzá kapcsolható szóbuborékok a képregény szerves részeivé válnak és így nagy rombolást vihetnek végbe.

Ellenfelek[szerkesztés]

  • Őrült tudós: Alacsony kopasz ember, aki fehér köpenyt és fekete szemüveget hord. Mindig Győző fő ellenfele, aki ördögi találmányaival próbálja elpusztítani a várost.
  • Vigyori: Szuper-bűnöző, aki Grandville városa felett próbálja átvenni az uralmat. Képessége, hogy át tud menni az oldalakon, de csak pontosan az oldal túloldalán tud megjelenni. A tetthelyen mindig egy vigyort ábrázoló cetlit hagy, amit a városlakók egy narancsgerezdnek néznek.

Albumok[szerkesztés]

év szám Eredeti cím kiadó
2017 1 Justice et légumes frais Dupuis
2018 2 Super-héros de proximité Dupuis

Magyarul[szerkesztés]

A magyar közönség a Kockás képregénymagazin 2019-es nyári különszámában találkozhatott először a karakterrel. A magazinban azóta gyakran feltűnnek a Justice et légumes frais album rövid történetei magyarul.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Imbattable című francia Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Onklopbaar című holland Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  • Pascal Jousselin: Mindig Győző. In: Kockás. 2019-2020.

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]