MiNap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Minap.hu szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
MiNap
Adatok
Típus hetilap
Formátum papír, PDF, online

Ország  Magyarország
Alapítva 2004
Ár ingyenes
Kiadó MIKOM Nonprofit Kft.
Példányszám 85 000
Nyelv magyar
Székhely 3525 Miskolc
Kis-Hunyad utca 9.

ISSN 2062-5642
A MiNap weboldala

A MiNap (Miskolci Napló) önkormányzati tulajdonú,[1] ingyenesen terjesztett színes miskolci hetilap. 2004 márciusában indította el a MIKOM Nonprofit Kft. Internetes hírportál változata 2006 óta létezik.

A 85 000 példányban megjelenő hetilap szombatonként térítésmentesen jut el az olvasókhoz Miskolcon és az agglomeráció 16 településén. A lap a hét helyi eseményeiből tallóz, a város történéseiről tájékoztat.

Weboldala, a minap.hu hírportál főleg miskolci, de emellett országos és külfölddel kapcsolatos témákat is tartalmaz, emellett képgalériákat és videókat, utóbbi a Miskolc Televízió híradó- és magazinadásai mellett szerkesztőségi videótárral is rendelkezik. Az oldalon megtalálható az összes megjelent hetilap PDF formátumban.

Kritika[szerkesztés]

A helyi Jobbik és MSZP, valamint olyan, ellenzéki oldalak, mint az Átlátszó, illetve a 24.hu is vádolták már a lapot a fideszes vezetésű önkormányzat kiszolgálásával és az irántuk való elfogultsággal,[2][3][4] valamint az ellenzék támadásával.[5] Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő 2016-ban pert nyert a lappal szemben, amely valótlanul állította, hogy Jakab sértő módon beszélt a miskolci nyugdíjasokról.[6][7] Mivel a MiNap tulajdonosa, a MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. még két év múlva sem fizette ki a sérelemdíjként megítélt 350 000 forintot, a képviselő 2018 júliusában végrehajtási eljárást indított ellene.[8][9]

A 2019-es önkormányzati választási kampány idején az ellenzék már több tüntetést is szervezett a közpénzből egyoldalúan a Fidesz mellett kampányoló újság üzemeltetője, az önkormányzati fenntartású MIKOM Kft. székháza elé.[10] Az ellenzék által megnyert választás után a Minap visszavett ebből a stílusból,[11] főszerkesztője, Molnár Péter október 31-én lemondott.[12]

Állandó rovatai[szerkesztés]

  • Hírek (Világ – Belföld – Megye – Miskolc)
  • Sport (DVTK – Jegesmedvék – Csapat – Egyéni – Technikai)
  • Fotó
  • Vélemény
  • Videótár
  • Műsorok

Szerkesztőség:[szerkesztés]

  • A kiadásért a MIKOM ügyvezetője, Kovács Viktor felel.

Jegyzetek[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]