Mighty Avengers

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Mighty Avengers
Kiadó Marvel Comics
Nyelv angol
Formátum puhaborítós
Megjelent számok 3
Alkotók
Író Brian Michael Bendis
Rajzoló Frank Cho
Tusrajz Frank Cho
Színező Jason Keith

A Mighty Avengers egy, a Marvel Comics által kiadott képregénysorozat, melynek első száma 2007 márciusában jelent meg az Amerikai Egyesült Államokban. A képregény írója Brian Michael Bendis, rajzolója Frank Cho. A sorozat a Marvel szuperhőseit megosztó polgárháború után játszódik. A konfliktus következtében a Bosszú Angyalai csapata kettészakadt, a Mighty Avengers-ben a Ms. Marvel által vezetett, a szuperhős regisztrációs törvény által legálisnak elismert Bosszú Angyalai csapatának kalandjai olvashatók.

A megjelenés története[szerkesztés]

A Marvel a megjelenés előtt igen keveset árult az új kiadványról. Az új csapat leendő tagjainak kilétét először a Wizard magazin 180. számában, 2006 augusztusában tették közzé.[1] A kiadványt reklámozó első képen Vasember, Energikon, Mr. Marvel, Árész, a Fekete Özvegy és a Darázs voltak láthatóak.

Bendis egy, a Word Balloon Podcastban adott interjúban úgy nyilatkozott, hogy a magazinban nyilvánosságra hozott taglista nem teljes egészében állja meg a helyét és egyes szereplők, akik a képen láthatóak, nem fognak szerepelni a kiadványban. A nyilatkozat ellenére azonban a Mighty Avengers első számának csapatfelállása megegyezett a Wizard magazinban szereplővel.

Joe Quesada úgy nyilatkozott, hogy Frank Chot Angel Median fogja váltani mint rajzoló,[2] ez azonban Medina egyéb munkái miatt megváltozott és a hetedik számtól Mark Bagely lesz a sorozat rajzolója.[3] Bendis és Bagely már korábban is dolgoztak együtt az Ultimate Spider-Man című sorozaton.

Források[szerkesztés]