McKellar

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
McKellar
Közigazgatás
Ország Ausztrália
Jogállásváros
Alapítás éve1983
Irányítószám2617
Népesség
Teljes népesség
  • 2746 fő (2016. aug. 9.)[1]
  • 2740 fő (2021. aug. 10.)[2]
Földrajzi adatok
IdőzónaAEST (UTC+10)
AEDT (UTC+11)
Elhelyezkedése
Térkép
d. sz. 35° 13′ 03″, k. h. 149° 04′ 34″Koordináták: d. sz. 35° 13′ 03″, k. h. 149° 04′ 34″
A Wikimédia Commons tartalmaz McKellar témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség
McKellar légifotója nyugat felől

Macquarie a főváros, Canberra egyik elővárosa Belconnen kerületben. A város Colin McKellar politikusról kapta nevét, aki honosítási miniszter volt 1964-től 1970-ig . A város utcáit ausztrál újságírókról nevezték el, miközben a főutcát Dumas Streetnek hívják.[3]

Fontosabb helyek[szerkesztés]

A McKellar Oval remek kilátással rendelkezik a várost környező hegyekre, amelyek: a Mount Ainslie, a Black Mountain, a Mount Majura. McKellarban van bevásárlóközpont, ahol van többek közt csontkovács, kínai étterem és a többi, valamint általános iskola és egy kisebb labdarúgó stadion, amely otthont ad a North Belconnen Soccer Club-nak.

McKellar jó buszközlekedéssel rendelkezik, amelynek a főúton és a William Webb Drive-on vannak megállói. A sűrű buszjáratoknak köszönhetően könnyen elérhető a főváros és a környező települések is, mint például Tuggeranong (Ausztráliai fővárosi terület), valamint Woden (Ausztráliai fővárosi terület). McKellarban polgárőrség működik, melyet a errefelé csak "Neighbour Watch"-nak hívnak, ami nagyjából annyit tesz, mint szomszédles.

Az Ausztrál Szövetségi Rendőrség statisztikái alapján a külvárosban csak kisebb bűncselekményeket követnek el, szemben a környékbeli külvárosokkal.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. http://www.censusdata.abs.gov.au/census_services/getproduct/census/2016/quickstat/SSC80091
  2. McKellar. (Hozzáférés: 2022. június 28.)
  3. Suburb Name search results. ACT Planning & Land Authority. (Hozzáférés: 2009. február 6.) [halott link]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a McKellar, Australian Capital Territory című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.