Maya Lawrence

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Maya Lawrence
Személyes adatok
Születési dátum1980július 17. (43 éves)
Születési helyNew York
Állampolgárságamerikai
Magasság170 cm
Testsúly64 kg
A Wikimédia Commons tartalmaz Maya Lawrence témájú médiaállományokat.

Maya Lawrence (New York, 1980. július 17. –) amerikai párbajtőrvívó,[1] aki az Egyesült Államok vívócsapatának tagja volt a 2012-es londoni nyári olimpián, ahol egyéni és csapatversenyeken vett részt. Bronzérmet nyert a női csapatversenyben Courtney Hurley, Kelley Hurley és Susie Scanlan mellett.

Karrier[szerkesztés]

Lawrence a New Jersey állambeli Teaneckben nőtt fel, és a Teaneck High Schoolba járt, ahol másodévesként kezdett vívni, mielőtt 1998-ban diplomázott. Szülei Pat Lawrence, a Teaneck High School vívóedzője és Reginald Lawrence, aki sporttiszt volt. 2002-ben Lawrence kitüntetéssel diplomázott a Princeton Egyetemen politikatudomány és afroamerikai tanulmányok kettős szakán. A Princeton vívócsapatának tagja volt, és Ivy League kitüntetést szerzett mind a négy év alatt, amíg ott volt. 2007-ben szerzett mesterfokozatot angol mint második nyelv oktatásból a Columbia Egyetemen.[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Maya Lawrence. (Hozzáférés: 2023. augusztus 24.)
  2. Teaneck's Maya Lawrence to represent USA fencing at Olympics. (Hozzáférés: 2023. augusztus 24.)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Maya Lawrence című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.