Master Blaster

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Master Blaster
Információk
Eredet Németország Bochum, Németország
Aktív évek 2002 -
Kiadó Clubland
Zooland Records
Kapcsolódó előadók Vinylshakerz, Dance Nation, Discoblaster
Tagok
Mike de Ville
Korábbi tagok
Sascha van Holt
Rico Bass

A Master Blaster weboldala

A Master Blaster egy német dance-formáció, melynek tagjai Sascha van Holt és Mike de Ville. 2005-ös kiválásáig velük együtt dolgozott Rico Bass is.

Legelső számuk a 2002-ben megjelent Hypnotic Tango volt, amely egy régi My Mine-feldolgozás volt. Azóta is leginkább a régi olasz diszkószámokat (italo) dolgozzák fel. 2003-ban jelentették meg tizenkét számból álló albumukat We Love Italo Disco címmel. Nem sokkal ezután felvettek egy közös számot, a Ballet Dancert az egykori Snap!-taggal, Turbo B-vel.

Kisebb-nagyobb szünetekkel folyamatosan adták ki a különféle remixeket. 2005-ben kivált a csapatból Rico Bass, aki azóta szólókarrierbe kezdett, valamint a Vinylshakerz nevű formáció oszlopos tagja. A két főre csökkent létszámú csapat ezután jelentette meg 2006-ban legújabb feldolgozását, a Rainbow Since You've Been Gone című számából. 2007-ben egy hosszabb szünet után újra visszatértek a Can Delight című számmal. 2008-ban kihagyás után ismét egy feldolgozással jelentkeznek Everywhere címmel. A 2010-es években jórészt a korábbi sikereik újrafeldolgozását adták ki, de terveik szerint 2016-ban új albummal jelentkeznek. 2013-tól a projektet egyedül Mike De Ville képviseli.

A Master Blaster stúdiójában tevékenykedik többek között a Vinylshakerz, a Discoblaster, valamint a Kosmonova.

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok[szerkesztés]

Kislemezek[szerkesztés]

Hivatkozások[szerkesztés]