Mary-folyó (Nyugat-Ausztrália)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mary-folyó
Közigazgatás
Országok Ausztrália
Földrajzi adatok
Hossz100 km
Forrásszint465[1] m
ForrásMount Angelo
TorkolatMargaret-folyó
Térkép
SablonWikidataSegítség

A Mary-folyó Nyugat-Ausztrália Kimberley régiójában található. A folyó forrása mintegy 25 kilométernyire délre található Halls Creek városától. A Mary-folyó a Mount Angelo hegyen ered, és innen nyugati irányban folyik tovább, majd keresztülfolyik Oollumarra Soak-on, majd a Margaret-folyóba ömlik.

A Mary-folyónak kilenc mellékfolyója van, beleértve a Laura-folyót, a Willy Willy Creeket, a Garden Creeket, a Hangman Creeket és a Janet Creeket.

A folyót 1884-ben Harry Johnston nevezte el édesanyjáról. A folyót körülvevő vidék eredeti tulajdonosai a djaru és a konejandi népcsoport tagjai.[2]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Mary River (Western Australia) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Bonzle Digital Atlas – Map of Mary River, 2009. (Hozzáférés: 2013. január 5.)
  2. AusAnthrop Australian Aboriginal tribal database, 2012. [2014. november 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. január 5.)