Mario Barth

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Mario Barth
2234Mario Barth 2.JPG
Született 1972november 1. (47 éves)
Nyugat-Berlin,  NSZK
Állampolgársága német
Foglalkozása színész, humorista
Kitüntetései Bavarian TV Awards (2015)

A Wikimédia Commons tartalmaz Mario Barth témájú médiaállományokat.

Mario Barth (Berlin-Mariendorf, 1972. november 1. –) német humorista, televíziós személyiség, aki show-műsoraiban elsősorban a férfiak és nők együttélési problémáival, a közöttük lévő markáns viselkedésbeli különbségekkel foglalkozik.

Élete[szerkesztés]

Mario Barth berlini családból származik, öt testvére van. Egy katolikus iskola elvégzését követően 1995-ig színésznek tanult. Ezt követően rövid televíziós fellépések következtek stand-up comedy formában a Night Wash és a Quatsch Comedy Club című műsorokban.

Saját színpadi show-műsorával, amelynek címe az volt, hogy Männer sind Schweine, Frauen aber auch! (A férfiak disznók, de a nők is!) 2001-ben debütált. 2003-ban saját comedy-műsort kapott a ProSieben nevű kereskedelmi csatornán, melynek címe Keine Ahnung? (Fogalma sincs?). Ezt követően feltűnt a Schillerstraße című improvizációs műsorban is a SAT 1 csatornán.

2004-ben meghódította a bestseller-listákat is: a Langenscheidt kiadó gondozásában megjelent Deutsch-Frau – Frau-Deutsch (Német-Nő – Nő-Német) című szótára, amelyben megmagyarázza férfitársainak, mire is gondolnak a gyengébbik nem tagjai valójában, amikor mondanak valamit.

Első önálló színpadi show-jának DVD-kiadása 2005 októberében jelent meg, és időközben hétszeres platina-státuszt ért el – ez egyedülállónak számít a comedy-DVD-k körében.

Második önálló műsorával 2006-ban debütált; a címe Männer sind primitiv, aber glücklich (A férfiak primitívek, de boldogok) volt. Három évvel később a Männer sind peinlich, Frauen manchmal auch! (A férfiak kínosak, néha a nők is!) című programmal turnézott.

Filmszerepei[szerkesztés]

  • 7 Zwerge – Der Wald ist nicht genug (2006)
  • Crazy Race 3 – Sie knacken jedes Schloss (2006)
  • Männersache (2009)
  • Blutzbrüdaz (2011)