Manzini (rapper)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Manzini
Életrajzi adatok
Születési név Kristoffer Bolvig Hyldgaard
Született 1989. december 2. (29 éves)
Pályafutás
Műfajok rap, hiphop, pop
Tevékenység

Manzini weboldala

Manzini (eredeti nevén: Kristoffer Bolvig Hyldgaard) egy Dániából származó rapénekes, modell és break táncos. Zenei karrierje 2005-ben kezdődött, amikor a Warner Music és a Boarderbreakers kiadó gondozásában megjelent első szólólemeze Den Vilde Side címmel.

Az album, amellett, hogy szülőhazájában is népszerűvé tette, felkeltette a külföldi szakma figyelmét is. Breaktánc-tudására is hamar felfigyeltek, így gyakran kérték fel tánccsoportok is szerepelni.

A Den Vilde Side albumról két kislemez jelent meg, az egyik a Manzini, míg a másik a Den Vilde Side című dalból. Karrierjének második legfontosabb pontjának tekinthető 2007 októberében megjelent The Balloon Song című nagy költségvetésű videoklipje, mely azóta is a rapper legismertebb dala.

Manzini jelenleg nemzetközi, angol nyelvű albumán dolgozik, mely a tervek szerint 2009-ben fog megjelenni a Border Breakers lemezcég gondozásában.

Fogadtatás[szerkesztés]

A Manzini-ről alkotott vélemények megoszlanak, főleg mióta a mára már világhírű Tokio Hotel zenekar megjelent, ugyanis Manzini hajviseletében és öltözködésében a Tokio Hotel gitárosára, Tom Kaulitzra hasonlít, habár a rapénekes 10 éves kora óta viseli ezt a stílust.

Diszkográfia[szerkesztés]

Nagylemezek:

  • 2005: Den Vilde Side

Kislemezek:

  • 2005: Manzini
  • 2006: Den Vilde Side
  • 2007: The Balloon Song

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  • Zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap