Magánélet világturné

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Magánélet világturné
South Park
26. évad, 2. epizód
Eredeti címThe Worldwide Privacy Tour
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám2602
Első sugárzás2023. február 15.
Első sugárzás Magyarországon2023. május 15.
Kronológia
ElőzőÁmor Kanye
KövetkezőJapán slozi
A South Park epizódjainak listája

A Magánélet világturné (eredeti címén: The Worldwide Privacy Tour) a South Park című amerikai animációs sorozat 321. része (a 26. évad 2. epizódja). Elsőként 2023. február 15-én sugározták az Egyesült Államokban a Comedy Central műsorán[1]. Magyarországon szinkronosan 2023. május 15-én szintén a Comedy Central mutatta be.

Ebben az epizódban Harry herceget és Meghan Markle-t figurázzák ki, akik a magánéletük tiszteletben tartását követelik mindenkitől, miközben ők maguk keresik a feltűnést[2]. Emellett a személyes brand építésével kapcsolatos fricskák is megjelennek.

Cselekmény[szerkesztés]

Ike hónapok óta minden este zokogva nézi a számítógépen a kanadai királynő temetését, emiatt Kyle nem tud a többiekkel együtt játszani egy online játékot, akik közben már szintet is léptek, és hanyagolni kezdik őt. Butters azt javasolja neki, hogy építse ki a személyes brandjét, úgy, ahogy vele is megtörtént, és ez megoldja a gondjait. El is mennek a Pöcögtető nevű céghez, ahol Mr. Davis különféle brandeket talál ki neki, melyek mindegyikében közös elem, hogy "áldozatnak" is kell lennie.

Kanada hercege és felesége, akiket kivetett magából a monarchia, világ körüli turnéra indulnak, ahol a herceg a saját könyvét népszerűsíti, és nem mellékesen nagy hanggal követelnek maguknak magánéletet. Miután az egész világot bejárták, South Parkban telepednek éle, éppen a Broflowski-házzal szemközt. Habár folyamatosan azt hangoztatják, hogy magánéletet akarnak, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania, az állandó hangoskodásuk felidegesíti Kyle-t, aki emiatt szól nekik. Ők válaszul azt mondják neki, hogy joguk van a magánélethez.

Kyle próbálja elmondani a barátainak a dolgot, magát áldozatként beállítani, de őket egyáltalán nem érdekli az egész, és ezt a tudtára is hozzák. Új brandet kap a Pöcögtetőben, aminek az a lényege, hogy semmin nem húzza fel magát. Amikor hazaér, azt látja, hogy az ajtaja tele van ragasztva újságcímoldalakkal, amiken a herceg és felesége láthatóak, ő viszont nem vesz róla tudomást. A hercegnő ezt az ignorálást inzultusnak veszi és magát áldozatként állítja be a férje előtt, aki ezért bosszút akar állni. Hiánba provokálja Kyle-t, rá sem reagál semmit.

Másnap Kyle sokkal pozitívabb attitűddel érkezik az iskolába, ami imponál a többieknek is, ám megdöbbenve hallja, hogy Bebe épp laposra veri Butterst. Mint kiderül, Butters az erős és magabiztos attitűdöt úgy értelmezte, hogy csúnyán beszélhet a nőkkel. Kyle visszaviszi őt a Pöcögtetőbe, ahol már ott van a herceg és a hercegnő is. Korábban ugyanis ők is így építették ki a saját brandjüket. Kyle közli Mr. Davisszel, hogy mindennek az oka épp a brandépítés, mert ezzel csak olyan személyiséget alakítanak ki, amely a nyilvánosság számára kiárusítható, és nem olyat, ami tényleg olyan, mint önmaguk. Ez meggyőzi a herceget is arról, hogy fogja vissza a szereplési vágyát, de a feleségét, akit úgy ábrázolnak, mintha belülről teljesen üres lenne, nem, így őt otthagyja a Pöcögtetőben.

Az epizód végén Ike ismét a temetést nézi, de Kyle-t már nem zavarja, hanem megérti, hogy öccsének ez mit jelent, és hogy ez nem befolyásolja a megítélését a barátai előtt. Ők el is jönnek érte, és elviszik kosárlabdázni, hogy az elmúlt napok eseményei után egy kicsit kikapcsolódjon. Csatlakozik hozzájuk a herceg is, aki azonban nem a labdával játszik, hanem a dobfelszerelésén.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Legacy, Spencer: South Park Season 26 Photos and Clip Preview 'Cupid Ye' Premiere (amerikai angol nyelven). ComingSoon.net - Movie Trailers, TV & Streaming News, and More, 2023. február 6. (Hozzáférés: 2023. május 9.)
  2. Kanter, Jake: ‘South Park’ Tears Into Prince Harry & Meghan Markle’s “Worldwide Privacy Tour” (amerikai angol nyelven). Deadline, 2023. február 16. (Hozzáférés: 2023. május 16.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a The Worldwide Privacy Tour című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.