Lydia Fairchild

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Lydia Fairchild
Született 1922. november (97 éves)
Amerikai Egyesült Államok
Állampolgársága amerikai

Lydia Fairchild amerikai nő, akinél kimutatták a kimérizmust.

Életrajz[szerkesztés]

2002-ben munkanélküli lett. Ezt követően szociális segélyt nyújtott be. Ehhez genetikai vizsgálattal igazolnia kellett, hogy a gyermekeit saját maga szülte. A dezoxiribonukleinsav-teszt szerint a gyermekei dezoxiribonukleinsava nem egyezett meg az övével. Lydia Fairchildtől megtagadták a segély és megvádolták béranyasággal, továbbá azzal, hogy meg akarja az államot lopni. A bíróságon az egyik ügyész az orvosi szakirodalomban talált egy 1998-as esetet, amikor egy anyukáról kiderült, hogy kiméra. A bíróság felmentette Lydia Fairchild-t.[1][2]

Gyermekeinek az édesapja Jamie Townsend.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Lica: Halott ikertestvére volt a gyerekei anyja (magyar nyelven) (HTML). Index, 2014. február 8. (Hozzáférés: 2017. október 3.)
  2. Hegyeshalmi Richárd: A nő, aki nem a saját gyerekei anyja volt (magyar nyelven) (HTML). Index, 2017. október 1. (Hozzáférés: 2017. október 3.)
  3. When DNA CAN Lie – Lydia Kay Fairchild (angol nyelven) (HTML). Mymultiplesclerosis, 2015. július 8. [2017. október 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. október 3.)
  • USA USA-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap