Luhasoo Tájvédelmi Körzet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

{{Elavult tartalom|replaced by [[:en:Luhasoo Nature Reserve]], see https://eelis.ee/default.aspx?state=5;68547593;est;eelisand;;&comp=objresult=ala&obj_id=1774649056}}

Luhasoo Tájvédelmi Körzet
A Mustjärv képe
A Mustjärv képe
Ország Észtország
Luhasoo Tájvédelmi Körzet (Észtország)
Luhasoo Tájvédelmi Körzet
Luhasoo Tájvédelmi Körzet
Pozíció Észtország térképén
é. sz. 57° 38′ 43″, k. h. 26° 54′ 24″Koordináták: é. sz. 57° 38′ 43″, k. h. 26° 54′ 24″

A Luhasoo Tájvédelmi Körzet (észtül: Luhasoo maastikukaitseala) természetvédelmi terület, Észtország déli megyéjében, Võrumaa területén, Rõuge községben. A Luhasoo láp területéből 981 hektár tartozik a tájvédelmi körzethez.[1] Természetvédelmi oltalmat e terület 1981-ben kapott. Három tava (a Mustjärv, Tiksijärv és a Püksijärv) természetes tőzeglápok.

A természetvédelmi terület keleti határát a -folyó, déli határát a lett-észt államhatár alkotja. Nyugatról Haanja község határolja.

A területen kialakítottak egy 4,5 km hosszú tanösvényt, amely az itt élő növény- és állatfajokat hivatott bemutatni. Kialakításánál figyelembe vették, hogy a környező fák által biztosított árnyékban haladjon az ösvény az út nagy részén.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Luhasoo maastikukaitseala című észt Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]