Kowalsky meg a Vega

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kowalsky meg a Vega
Információk
Eredet Budapest magyar
Aktív évek 1999
Műfaj rock, funk rock, pop rock,
Kiadó CLS, Rock Hard
Tagok
Kowalsky
Szórád "Jimmy" Csaba
Vajda "Sóder" Péter
Vidák "More" Róbert
Vajda "Carlos" Tamás
Korábbi tagok
Jávorszky Béla
Bensó Pál
Újvári Péter
Zámbó Tamás
Temesi Bertalan
Cha-Cha
Juhász Rob
Márkus Gergő
Csányi Zoli
Tar Gergő
Giret Gábor
Pagonyi András
Sári Szabolcs

A Kowalsky meg a Vega weboldala

A Kowalsky meg a Vega magyar rockegyüttes. Az énekes Kowalsky Balázs Gyula nevéből jött ez együttes elnevezése.

Történet[szerkesztés]

Az együttes frontembere Kowalsky Balázs Gyula 1992-től 2007-ig, és 2010-től újra a Black-Out nevű rockzenekar énekese. Ezalatt 1999-ben Jávorszky Bélával megalapította saját zenekarát, a Kowalsky meg a Vegát. Ezután Juhász Róbertet keresték meg, hogy segítsen keretet adni a formálódó daloknak. Újvári Péter és Temesi Bertalan rövidesen csatlakozott hozzájuk. Összeállt az eredeti VEGA ötösfogat. Első lemezük 2003-ban jelent meg Pimasz grimasz címmel.

Cha-Cha 2005-ben technikusként csatlakozott az együtteshez, majd 2006-tól szólógitáros lett. Jimmy nem sokkal a Vegasztár című album megjelenése után csatlakozott az együtteshez. Sóder pedig 2008 elején társult a zenekarhoz.

2011 tavaszán jelentős változások történtek a zenekar életében, a megszólalás tökéletesítése érdekében a zenekar 8 tagúvá bővült. Ebben a változásban azonban a korábbi zenészek nem kívántak Kowával együtt részt venni, és elhagyták a csapatot, közösen hárman új zenekart alapítottak. A Vegába visszatért Juhász Róbert, és Kowalsky másik zenekarának dobosát, Csányi Zoltánt is meghívta a zenekarba. Mellettük több, más népszerű formációból ismerős zenész is feltűnik a zenekarban. A zenekar folytatja tavaszi-nyári turnéját, és az év végére új lemezt ígér.

2012 őszén bejelentésre került, hogy Jimmy és Sóder visszatérnek a zenekarba, Vidák Robi marad, a zenekar korábbi technikusa, Vajda Tomi Carlos csatlakozik az együtteshez.

A Forradalmi Egylet 2013 márciusában jelentette meg a készülő albumuk első videoklipjét, az Ami fontost. A zenekar hetedik nagy lemeze, a Még nem éden 2014 áprilisában debütált, rajta az olyan slágerekkel, mint az 'Amilyen hülye vagy', vagy a 'Bölcsődtől a sírodig' (km. FankaDeli). Az album azonnali siker lett a lemezpiacon: három héttel a megjelenés után aranylemezzé vált, hat hét múlva pedig már a platinalemez státuszt ünnepelhette a zenekar.

2016-ban megjelenik új lemezük a Varázsszavak.2015 őszén naponta koncerteznek(pl.:Lövő, Bük, Kiskunfélegyháza, Csorna, Győr). Ebben az évben nem történik változás a banda tagjai között.

Tagok[szerkesztés]

  • "Kowalsky" Balázs Gyula - ének
  • Szórád "Jimmy" Csaba - basszusgitár
  • Vajda "Sóder" Péter - dobok
  • Vidák Róbert "More" - akusztikus gitár
  • Vajda "Carlos" Tamás - gitár

Diszkográfia[szerkesztés]

Év Album Legmagasabb helyezés Minősítés
MAHASZ Top 40 album- és válogatáslemez
2003 Pimasz grimasz -
2005 Vegasztár 28
2006 Forradalom Rt. 17
2008 Szemenszedett igazság 2
2010 Ötcsillagos ***** 2
2011 Az évtized lemeze 1
2014 Még nem éden 1
  • Platinalemez
2016 Varázsszavak 1
  • 2xPlatinalemez

Díjak, elismerések[szerkesztés]

Források[szerkesztés]