Kill la Kill

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kill la Kill
キルラキル
Kiru Ra Kiru
Műfajkomédia, akció

A Kill la Kill (キルラキル; Hepburn: Kiru Ra Kiru?){{Efn|Sablon:IPA-ja. The title puns on the English word kill (pronounced kiru in Japanese approximation) and the Japanese verbs kiru (切る, "cut, slice, carve"), and kiru (着る, "wear (on the upper part of the body)"); ra can be read as 裸 ("naked") or 羅 ("light clothing, silk").[1][2] japán anime televíziós sorozat, amit a Trigger készített. A sorozat főhőse a csavargó diáklány, Matoi Ryuko, aki összetűzésbe kerül Kiryuin Satsukival, a Honnouji Akadémia diáktanács vasakaratú elnökével. Ryuko, Satsuki és mások a ruháik által szupererőkre tesznek szert.

A sorozat a Trigger első eredeti anime televíziós projektje, amelyet Hiroyuki Imaishi rendezett, és Kazuki Nakashima írt. Mindketten 2007-ben már együtt dolgoztak a Gurren Lagann-n, 2019-ben pedig a Promare-n. A Kill la Kill Japánban került adásba a MBS Animeism programozási blokkján 2013 októbere és 2014 márciusa között. Az eredeti videoanimáció (OVA) 25. epizódként jelent meg 2014 szeptemberében. Ryō Akizuki mangaadaptációja jelent meg Kadokawa Shoten Young Ace magazinjában 2013 októberétől 2015 márciusáig. 2019 júliusában jelent meg egy videojáték-adaptáció Kill la Kill the Game: IF címmel, némi eltéréssel az anime fő történetétől.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Kill la Kill című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.