Kicsi gesztenye klub

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kicsi gesztenye klub
Műfaj zenés

Rendező Fige Attila

Formátum 16:9 (HD)
Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Gyártás
Producer Dobrády Ákos
Operatőr Helényi Tamás
Részenkénti játékidő 10 perc
Sugárzás
Első magyar adó Minimax
Magyar sugárzás kezdete2016. március 20.
Státusz fut
Korhatár Korhatár nélkül megtekinthető.
További információk

A Kicsi gesztenye klub 2016-ban indult magyar gyártású, vegyes technikájú tévéfilmsorozat, amelyben számítógéppel animált díszletek, élő és számítógéppel animált szereplők láthatóak. Műfaját tekintve zenés filmsorozat. A gyerekműsort Fige Attila rendezte, a producere Dobrády Ákos. Magyarországon 2016. március 20-ától a Minimax tűzte műsorára.

Ismertető[szerkesztés]

A producer, Dobrády Ákos (ex-TNT) a következőt mondta el a műsorról:

Eredetileg a "Kicsi gesztenye" egy gyerekdalnak indult, amit felkérésre írtam, de addig jutottam, hogy “barna a szeme”. Végül a TNT lemezén jelent meg, felnőtt dalként továbbírva. Ennek a dalnak köszönhetően szólítanak az utcán 12 éve kicsi gesztenyének. Ezt megelégeltem, és úgy döntöttem, keltsük ezt a karaktert végre életre, és kezdjenek el arra fókuszálni az emberek.[1]

A műsor a 3-7 éves korosztályt célozza meg, főszerepben Lizával, a 10 éves kislánnyal és barátaival, akik a négy fő elemet képviselik a mesében. Liza az, aki Kicsi Gesztenye (a föld), Lufipofi (a levegő), Napsugár (a tűz) és Olly, a rák (a víz) segítője, iránymutatója. Az ő vezetésével a komoly döntések előtt álló csapat mindig szerencsésen megtalálja a megfelelő utat.

A különálló történetek tanító jellegűek, például, hogy ne gyújtsanak tüzet a nappali közepén, vagy ha valakinek születésnapja van, akkor őt kell ünnepelni és nem magunkat sajnálni, amiért épp nem mi vagyunk a figyelem középpontjában.

Szereplők[szerkesztés]

 • Liza – A mese főszereplője, teljes nevén Vincze Liza, Vincze Ottó válogatott labdarúgó unokahúga és egyben keresztlánya.
 • Kicsi Gesztenye – A föld megtestesítője.
 • Lufipofi – A levegő megtestesítője.
 • Napsugár – A tűz megtestesítője.
 • Olly, a rák – A víz megtestesítője.

Epizódok[szerkesztés]

 1. A gyertyafény
 2. A buborék
 3. A varázsmagok
 4. Az eső
 5. A csillagpor
 6. Különös lábnyomok
 7. A napszakok
 8. A fogorvos
 9. A zenebona
 10. A hőlégballon
 11. A farmon
 12. A mosakodás

Gyártás[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Dobrády Ákos berobbant a gyerekbizniszbe. Bummm, 2016. március 11. [2016. április 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. április 14.)

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]